Wij maken affiliate toegankelijk!
Affiliate site opmaken

Dion vertelt: Je Stellia websites SEO-vriendelijk maken (deel 1)

Je Stellia websites SEO vriendelijk maken (deel 1)

Nadat je Stellia CMS websites online staan, is het tijd voor is SEO. Ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Dit zijn technieken die jouw websites beter vindbaar maken op het internet. Veel van deze technieken worden ‘achter de schermen’ door Stellia CMS al gedaan, maar er zijn een aantal belangrijke dingen die je zelf moet doen. Ik begon met het toepassen van de belangrijkste twee.

SEO titel en omschrijving

EHet eerste wat je zelf aan SEO kunt doen bij Stellia is het invoeren van SEO titel en omschrijving. Je betitelt je website en vat je in de omschrijving samen waar jouw website over gaat. Dit lijkt gemakkelijk, maar besef goed dat dit jouw belangrijkste verkooppraatje is. Alles wat jij daar typt, krijgen mensen te zien voordat ze naar jouw website gaan.

Controleer goed op spelfouten en gebruik bij voorkeur populaire zoekwoorden die matchen met de content op jouw website. Tot slot is het zaak de titel niet langer dan 60 tekens te maken en de omschrijving niet langer dan 220 tekens. In een later stadium is het slim om voor elke pagina een SEO titel en omschrijving te schrijven.

Product-tags

Het tweede belangrijke SEO-onderdeel waar ik je aanraad mee te beginnen is het invoegen van product-tags. Op Stellia CMS is het kinderspel om deze in te voegen.

Zorg dat je veel steekwoorden toevoegt waar mensen veel naar zoeken én die op jouw website te vinden zijn. Op deze manier vinden websitebezoekers razendsnel waar ze naar zoeken. Bovendien vindt Google het maar al te fijn wanneer je deze tags op je websites plaatst. Een gemakkelijke toevoeging, maar zeker de moeite waard.

In mijn volgende blog verklap ik meer waardevolle SEO-tips.

Start een affiliate site