Wij maken affiliate toegankelijk!
Dion vertelt: Plotseling veel sales op een website

Dion vertelt: Plotseling veel sales op een website

Plotseling veel sales op een website

Twee blogs geleden vertelde ik over mijn eerste sale op een boek. Dit was geen vetpot, maar de eerste stap was gezet. Het ging vooral om het principe. Ik steek best veel in het zo mooi mogelijk maken van mijn websites en dan is het een beloning als je je eerste sale krijgt na een paar maanden. Echter merk ik dat er nu schot in de zaak zit. Ineens gaan de producten van één van mijn webshops als warme broodjes over de toonbank.

Hoe krijg je snel sales?

Zowel Hans als ik krijgen regelmatig de vraag toegeworpen hoe je zo snel mogelijk sales genereert. Ten eerste zo snel mogelijk veel sites maken met overzichtelijke rubrieken, een mooie lay-out en met betrouwbare adverteerders. Ten tweede is het zaak om je SEO op orde te hebben. Zorg voor SEO titel en omschrijving bij elke rubriek en schrijf teksten onder rubriek pagina’s. Ten derde is het echt nodig om je websites soms te updaten. Als je adverteerders nieuwe producten aanbieden, voeg je deze toe op je website. Op Stellia CMS gaat dat gemakkelijk, maar het moet wel gebeuren. Op deze manier heb ik mijn eerste €100,- verdient.

Affliate inkomsten fluctueren

In korte tijd €100,- verdienen is leuk, maar de zeven dagen daarna had ik geen enkele sale. Met andere woorden; affiliate inkomsten fluctueren sterk. Zaak is om gewoon door te gaan en je websites zo goed mogelijk te optimaliseren. Je hebt aan mij gezien dat de sales dan vanzelf komen. Je moet echt het geloof houden dat het gaat lukken, ook al duurt het langer dan je zelf wil. Benk je goed dat je aan het ondernemen bent. Dat heeft tijd nodig. Wil je iedere maand een veilig bedrag geld op je bank? Dan kan je beter in loondienst werken. Stel jezelf doelen, werk daar naar toe en wees ook eerlijk tegen jezelf als iets niet lukt. Mijn doel was toen ik begon om binnen een jaar ongeveer €600,- per maand bij te verdienen. Ik ben nu goed op weg en doe er alles aan om dat te realiseren.

Start een affiliate site