Wij maken affiliate toegankelijk!
Affiliate marketing concurrentie

Dion vertelt: Omgaan met concurrentie

Omgaan met concurrentie

Tijdens mijn zoektocht naar niches en bijpassende domeinnamen stuit ik constant op een probleem: concurrentie. Hoe ga ik daarmee om en hoe vind ik niches met genoeg zoekvolume en weinig concurrentie?

Populaire niches

Ruim een week ben ik nu bezig met het vinden van juiste onderwerpen voor mijn twintig Stellia-webshops. Gedurende deze zoektocht let ik goed op zoekvolume, de beschikbaarheid van bijpassende domeinnamen én concurrentie. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop met babykleding wilt openen, moet je rekening houden met fikse concurrentie. Net als bij: airco, vakanties, kleding, sierraden etc. Gelukkig zijn er op internet verschillende tools om te bekijken hoe groot de concurrentie is. Op deze wijze ga ik al mijn ideeën langs en schrijf ik op welke in mijn ogen kans van slagen hebben.

‘Stukje van de taart meepikken’

Een aantal dagen geleden maakte ik mij zorgen over de concurrentie. Er zijn immers steeds meer affiliate marketeers en steeds meer webshops. Hoe krijg uitgerekend ik nou kopers op mijn websites? Ik besloot Hans te bellen om te luisteren naar hoe hij hier tegenaan kijkt. Zijn visie is dat je prima mee kan liften op het succes van een niche met een goed zoekvolume. ‘Zie het als een grote taart waar jij een klein stukje van meepikt’, aldus Hans. Uiteraard moet je niet denken dat alles vanzelf gaat. Zorg voor een strakke website, goede adverteerders, content en wellicht promotie op sociale media.

Wat ik door de jaren heen als tekstschrijver zelf hebt geleerd is om zoekwoorden te vinden die in het verlengde liggen van jouw niche. Uiteraard moet deze content naadloos aansluiten op jouw website en/of de producten die jij aanbiedt. Op deze manier trek je meer bezoekers naar je webshop. Simpelweg omdat je schrijft over zaken waar mensen veel op googelen.

Tijd, energie en geduld: de sleutel tot succes

De afgelopen tijd sprak ik door mijn werk verschillende ervaringsdeskundigen op het gebied van affiliate marketing. Aan vrijwel iedereen stelde ik de vraag waarom niet meer mensen op deze manier geld verdienen? Vrijwel allemaal vertelden ze dat mensen te snel opgeven omdat ze denken snel geld te verdienen. Dat is echter niet vaak niet mogelijk. Zoek niches uit waar je affiniteit mee hebt, schrijf teksten of laat teksten schrijven, promoot je websites en het geld zal vroeg of laat binnenstromen. Oh, en laat je niet gek maken door concurrentie! Maar wees je er wel bewust van.

In mijn volgende blog beschrijf ik hoe jij je Stellia-website mooi maakt.

Start een affiliate site