Wij maken affiliate toegankelijk!
Affiliate eerste sale

Dion vertelt: Mijn eerste sale is binnen!

Mijn eerste affiliate sale is binnen!

Vier maanden na mijn aanmelding bij Stellia CMS is mijn eerste sale een feit. Het is dan wel een kleine sale, maar het begin is er! Voor mij voelt dit als een symbolische start van een nieuwe inkomstenbron. Ik blijf geduldig, maar timmer ondertussen aan de weg; ik optimaliseer mijn websites, voeg nieuwe feeds toe en schrijf teksten. Ik vertrouw er op dat ik steeds meer bezoekers krijg en daardoor meer sales genereer.

Toename website bezoekers

Na een paar weken merkte ik dat mijn websites steeds beter gevonden werden. Ik ging van een tiental website bezoekers per week naar een paar honderd. Dit zette zich voort en ik wist dat de eerste sale er aan zat te komen. Nu heb ik een paar honderd bezoekers per dag – verdeeld over meerdere websites – en ik probeer alleen maar meer te krijgen. Dit wil niet zeggen dat de sales ook oplopen, maar vaak is er wel een verband te vinden.

Om meer inzicht te krijgen in waar je website bezoekers vandaan komen, hoe lang ze op je website zijn en nog veel meer, raad ik aan gebruik te maken van Google Analytics. Klinkt lastig, is het niet.

Eerste sale op een boek

Ik heb de meest originele niches gevonden, maar mijn eerste sale was op een ouderwets boek! Zo zie je maar dat de kansen soms op plekken liggen waar je het niet zou verwachten. Nu ligt de uitdaging om meer sales te generen door constant aan mijn websites te blijven werken en nieuwe websites toe te voegen. Zo spreid ik mijn kansen eerst fors en kan ik daarna bezig met teksten schrijven. Dan wacht ik een poos en analyseer ik welke websites wel en niet werken.

Mijn volgende blog gaat over het selecteren van adverteerders.

Start een affiliate site