Wij maken affiliate toegankelijk!
Dion vertelt: 3 dingen

Dion vertelt: Drie dingen die je moet weten voordat je met affiliate marketing begint

Drie dingen die je moet weten voordat je met affiliate marketing begint

In mijn vorige blogs heb ik uitgelegd hoe ik überhaupt op het idee kwam om te werken op het internet en waarom ik nou specifiek voor affiliate marketing kies. In deze derde blog vertel ik drie dingen die je naar mijn mening moet weten voordat je gaat beginnen.

1.Passief verdienen? Eerst de schouders er onder!

Ze zijn je vast niet ontgaan: de Youtubers die onder de Spaanse zon op een mooi zandstrand liggen te betogen dat ze ‘slapend’ of passief geld verdienen door affiliate marketing. In principe niets mis mee, want het is daadwerkelijk mogelijk om passief geld te maken met affiliate. Echter is dit pas haalbaar als je websites hebt die veel kopende bezoekers trekken. Voordat je hier van geniet ben je al snel maanden tot jaren verder. Het vergt veel SEO en SEA. Denk aan teksten (laten) schrijven voor jouw website(s) en jouw site(s) promoten op andere websites of social media. Met andere woorden: manieren om jouw website hoog op Google te krijgen zodat mensen jou vinden. Dit weet ik omdat ik jarenlang voor verschillende (beginnende) affiliate marketeers heb geschreven. Eerst komt het werk, dan het geld. Het fijne is dat wanneer je eenmaal gaat verdienen je meer taken kunt uitbesteden. Op dat moment komt het passief verdienen écht om de hoek kijken. Hopelijk gaat het mij op termijn lukken!

2. Onderschat het SEO-gedeelte niet

Het zou makkelijk zijn om een affiliate website te (laten) maken, een adverteerder te vinden en dan doe boel te laten voor wat het is. De kans is groot dat je dan weinig tot niets verdient, ook al heb je tientallen websites. Zorg voor hoogwaardige content dat ook echt aansluit op de producten die jij op website aanbiedt. Laat je ook weer niet te veel leiden door lengte van tekst en bepaalde zoekwoorden. Zorg voor goede bijpassende content (zonder spelfouten) waar mensen echt wat aan hebben. Foto’s en video’s helpen daar ook bij. Vul teksten na verloop van tijd ook aan of haal ze weg als ze niet meer van toepassing zijn. Deze en nog véél meer waardevolle tips heb ik gedurende drie jaar als tekstschrijver voor mijzelf opgeschreven. Laat mijn punt duidelijk zijn: zorg dat mensen zich fijn voelen op jouw website! Dan pas gaan ze kopen. Ik kan niet wachten om mijn eigen website(s) te hebben en daar mijn eigen artikelen op te schrijven.

3. Iedereen met geduld & zelfdiscipline kan dit

Het geniepige en tegelijkertijd mooie van affiliate marketing is dat iedereen vrij gemakkelijk, met weinig technische kennis en een minimale startinvestering kan beginnen. Een domeinnaam, website en een adverteerder en je hebt een basis. Maar dan heb je een auto zonder brandstof. Dat kan er oh-zo mooi uit zien, maar zonder brandstof kom je geen centimeter verder. Bij een affiliate website idem dito. Ga gedisciplineerd aan de slag met het vinden informatie, websiteformats, adverteerders en SEO. ‘Tank’ je website constant met bijpassende content en de boel zal vroeg of laat gaan lopen.

Ongetwijfeld ben ik nog belangrijke dingen vergeten, maar die zullen dan in mijn volgende blogs besproken worden.

Start een affiliate site