Wij maken affiliate toegankelijk!
Blackhat affiliate

Dit moet je dus niet doen

Vandaag hebben wij helaas afscheid moeten nemen van een van onze klanten. Deze klant was pas een maand bij Stellia maar heeft iets gedaan wat dus echt niet kan. Gelukkig is dit voor ons de eerste (en hopelijk ook de laatste) keer dat wij zo’n situatie meemaken.  Hieronder het verhaal. 

Stellia werkt nauw samen met de grote affiliate netwerken zodat wij kwaliteit kunnen blijven waarborgen. Er wordt onderling veel informatie uitgewisseld over nieuwe ontwikkelingen.  Een paar dagen geleden kregen wij een email van een bekend netwerk met een minder leuke boodschap. Hieronder hebben wij deze email geanonimiseerd geplaatst. 

Goedemiddag medewerker van Stellia,

Hoop dat alles goed gaat daar met jou en Stellia!
Deze mail betreft een nieuwe affiliate met 3 websites (aangemeld 17-01-2019):
*********.nl
*********.nl
*********.nl

Hij is pas net live en heeft nu al 10 leads bij verre reizen adverteerders. Veel vanaf hetzelfde IP-adres en met een klik naar leadtijd van gemiddeld 5 minuten. Ook is het CLR (Click-to-Lead-Ratio) veel te hoog voor de partijen waar deze leads hebben plaatsgevonden. Daarnaast zie ik op SimilarWeb dat er nog helemaal geen verkeer op zijn website zit.
Van *********.nl kreeg ik ook nog eens door dat de reizen allemaal zijn ingevuld met vertrekdata binnen 10 dagen. Dit is natuurlijk niet mogelijk bij een verre reizen specialist op maat.
Conclusie vanuit ons affiliate netwerk is dat de leads en sales onbetrouwbaar en niet valide zijn. Ze zullen nooit leiden tot een daadwerkelijke reis bij de desbetreffende verre reizen specialist.

Zou jij de eigenaar van deze websites hierop willen aanspreken?

Vriendelijke groet,
Medewerker van een affiliate netwerk

Stellia heeft meteen contact opgenomen met de betreffende klant en al snel werd duidelijk dat een en ander inderdaad niet klopt. Hij had de leads zelf gemaakt! Voor Stellia genoeg reden om de samenwerking met deze klant per direct op te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *