Wij maken affiliate toegankelijk!
Affiliate weetjes

Dit is wat jij nog niet wist over affiliate marketing

Je hebt vast al ontzettend veel gelezen en gehoord over affiliate marketing. Zeker als je graag wil beginnen of als je al bezig bent, heb je waarschijnlijk al meer dan het nodige onderzoek gedaan. Je bent helemaal voorbereid om je eerste affiliate marketingwebsite te maken en een goed, passief inkomen te gaan verdienen. Maar, er is nog veel meer te weten over affiliate marketing. In deze blog lees je leuke weetjes, feitjes en andere dingen die jij nog niet wist over affiliate marketing! 

Amazon was de eerste affiliate marketing pionier

Eigenlijk al meteen vanaf de introductie van het World Wide Web (internet) waren er vormen van affiliate marketing. De eerste webshops zochten manieren om hun webshops onder de aandacht te brengen van het grote publiek en kwamen hierbij al snel uit op het gebruik van advertenties op andere websites. Ter compensatie zochten die webshops een manier om de publishers van die advertenties te betalen. Op dat moment ontstonden de eerste vormen van commissie. Op dat moment ontstonden er drie vormen van vergoeding, namelijk CPM (kosten per duizend advertentie impressies), CPC (kosten per klik) en fixed placement (vaste vergoeding). 

Omdat bij deze modellen het investeringsrisico bijna altijd geheel bij de adverteerder lag, werden er al snel twee nieuwe modellen toegevoegd, zoals CPS (cost per sale) en CPL (cost per lead). Hierbij ging het om een vergoedingsmodel die uitgaat van de gerealiseerde resultaten. Dit model ontstond voor het eerst in 1994. 

Pas twee jaar later gingen websites hier echt op grote schaal mee werken, met als pionier Amazon. Amazon kende in de jaren daarna een enorme omzet groei, voor een groot deel door deze affiliate marketing. 

SEO is de belangrijkste manier om verkeer te genereren

Uit statistieken is gebleken dat zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO, is de belangrijkste manier voor het genereren van aandacht, bekendheid en sales voor de adverteerder voor wie je promoot. SEO is de techniek die gebruikt wordt om beter gevonden te worden door de zoekmachines met je website. Door gebruik te maken van veel gezochte zoektermen en het maken van content van hoge kwaliteit, kun je de competitie eenvoudig de baas zijn. 

SEO kost niks, je hoeft alleen maar zelf je content te maken. Het schrijven van blogs, artikelen en het maken van andere content, zoals afbeeldingen en video’s, kan allemaal aangeleerd worden en met een beetje tijd wordt iedereen er goed in. 

Natuurlijk kun je het altijd uitbesteden, wat een goede optie is als je veel content nodig hebt, bijvoorbeeld voor veel verschillende websites. Op netwerken waar verschillende freelancers en opdrachtgevers samenkomen, kun je een blog soms al voor een Paar euro kopen. 

Onjuiste informatie kan leiden tot stopzetten van de campagne

Veel ervaren marketeers weten dit waarschijnlijk al wel, dus dit is vooral een waarschuwing voor de beginnende marketeers. Je wil natuurlijk met jouw website zo veel mogelijk verkeer doorsturen naar de website van de adverteerder. Misschien lijkt het dan een goed idee om het product of de branche die je promoot net wat mooier te maken dan het eigenlijk is. Je bent zeker niet de eerste die dit bedenkt. 

Het probleem hiermee is, dat je conversie waarschijnlijk alleen maar lager zal worden. Je klant krijgt namelijk een ontzettend positief beeld van een product van jouw website, maar zal verward of wantrouwig worden wanneer ze op de website komen van de adverteerder. Het product lijkt dan ineens een stuk minder positief dan het op jouw website leek en de klant zal niks bestellen. Dit leidt natuurlijk tot een slechte conversie. 

Maar niet alleen een slechte conversie kan gevolg zijn van onjuiste informatie. Als de adverteerder doorkrijgt dat je onjuiste informatie geeft over een product, zal hij waarschijnlijk de samenwerking met jou stopzetten, waardoor je uiteindelijk met helemaal niks achterblijft. 

Reken maar niet op snelle rijkdom

Met affiliate marketing moet je, net als met elke andere onderneming, tijd investeren om er goed aan te gaan verdienen. Veel mensen denken wanneer ze beginnen dat ze binnen een aantal maanden duizenden euro’s in sales binnen gaan harken. Het is wel mogelijk om zo veel te verdienen, maar reken er maar op dat het wat langer gaat duren dan een paar maanden. 

De meeste beginners verdienen de eerste twee maanden helemaal niks. Dit komt omdat ze de eerste maand vooral bezig zijn met leren en uitzoeken hoe je een goede affiliate marketingwebsite maakt. De maand daarna heeft Google nodig om je website te indexeren en te zorgen dat je website vindbaar is op Google. Pas als dit gedaan is kun je ook echt beginnen met geld verdienen. 

In de derde maand hebben de meeste publishers (die nog niet opgegeven hebben) vaak hun eerste sale te pakken. Het kan echter nog maanden duren voor je ook echt goed verdient. Hou je vol en heb je geduld, dan is affiliate marketing een goede manier om veel geld te verdienen zonder er veel voor te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *