Wij maken affiliate toegankelijk!
Affiliate site footer

De footer op je website

Een footer is het onderste deel van je pagina: “de voet”. Waartoe dient een footer, wat zijn de voordelen ervan en wat moet er in je footer staan?

Men heeft lang gedacht dat bezoekers van websites niet scrollen en dus de onderkant van je website niet of nauwelijks bekeken. Dit blijkt echter niet waar. De footer is juist belangrijk. Bezoekers die niet snel vinden wat zij zoeken raadplegen nogal eens de footer en daarom is het belangrijk dat er relevante informatie is te vinden in je footer. Footers zijn dan ook steeds populairder en krijgen tegenwoordig een prominente plek op de pagina. 

Wat staat er in je footer

Nu men weet dat bezoekers de footer raadplegen is men soms geneigd daar alle mogelijke informatie in te vermelden. Zo ontstaat de zogenaamde “fat footer” maar deze vorm van een footer wordt door Google niet gewaardeerd. Maak daarom keuzes. Stel je footer samen met de gedachte dat de footer voor verbetering van de website moet zorgen en de vindbaarheid van belangrijke informatie moet vergroten. Kies bijvoorbeeld voor: 

·         Een nieuwsbrief
·         Een aanmeldformulier
·         Algemene Voorwaarden
·         Link naar Google maps (vindbaarheid van je bedrijf)|
·         Brochure download
·         Social Media links

Een duidelijke vormgeving van je footer zorgt ervoor dat je overzicht houdt én toch veel informatie kwijt kunt. Via Google Analytics kun je bijhouden hoe je verschillende pagina’s presteren en je footer aanpassen aan de verkregen gegevens.

Op de website van Stellia vind je in de handleiding extra uitleg over de footer met de onderwerpen tekstpagina’s, nieuwsberichten, partnerlinks en advertenties. Vragen? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *