Wij maken affiliate toegankelijk!
Awin

Awin Affiliate netwerk feeds en Stellia CMS

Wij merken dat er veel vragen zijn over het gebruik van productfeeds van Awin binnen het Stellia CMS. In dit artikel geven wij antwoorden op deze vragen. Eerst zullen wij uitleggen hoe Stellia CMS omgaat met productfeeds zodat je de workaround die hieronder staat beschreven goed kunt volgen.

Wat is een productfeed

Door productfeeds te gebruiken kan je in een keer grote aantallen producten plaatsen op een affiliate website. Je hoeft dan niet meer steeds elk product apart met een tekstlinkje op de website te plaatsen. Met een productfeed kun je eenvoudig met enkele drukken op de knop, duizenden producten inclusief een goede mapping op je website plaatsen. Wij van Stellia CMS raden daarom ook deze methode aan, mits het een online productfeed betreft. Met een online productfeed kan de cronjob van Stellia CMS je website up-to-date houden.

Voordelen van een online productfeeds en de cronjob van Stellia CMS

Een cronjob horen wij je al denken? Wat is dat? Een cronjob is een Unix commando dat een programma of script op een ingesteld tijdstip uitvoert. In dit geval geeft Stellia CMS de cronjob de opdracht, dat een feed op een bepaald moment moet worden opgehaald. Bij de meeste gebruikers is dat eens per week. Dit kan ook sneller of trager staan ingesteld, dit ligt aan je gekozen abonnement. Zonder deze cronjob zouden gebruikte productfeeds al snel verouderen met als gevolg een affiliate website met verouderde producten waarop ook geen nieuwe producten meer bijkomen. Daarnaast zorgt de cronjob er ook voor dat de prijzen, omschrijvingen, titels, afbeeldingen, en overige zaken binnen de feed een update krijgen. De cronjob is dus van bijzonder groot belang voor een goede affiliate website die gebruik maakt van productfeeds.

Productfeeds en het affiliate netwerk

Het is wel belangrijk dat de feed die je gebruikt online wordt bijgewerkt door het affiliate netwerk. Dat kan alleen als de feed online wordt opgehaald. En dat is nu net waar Awin anders werkt ten opzichte van vele andere affiliate netwerken. Haal je bij Awin een feed op dan krijg je de feed in Zip bestand. Je downloadt in feite de feed waarna je de feed kan gebruiken op je website. Binnen Stellia CMS laten wij dit niet toe omdat deze manier van werken ervoor zorgt dat de feed niet meer online kan worden bijgewerkt door het affiliate netwerk. Onze cronjob kan dan nooit zorgen dat je gebruikte feed up-to-date blijft. Met als gevolg een verouderde website zoals hierboven beschreven.

Kortom, het is niet verstandig feeds te downloaden en vervolgens te importeren binnen je affiliate website. Veel verstandiger is om je feeds online op te halen zodat deze online kunnen worden bijgewerkt door het affiliate netwerk. Oude producten die de adverteerder niet meer verkoopt zullen vanzelf verdwijnen en nieuwe producten zullen vanzelf worden toegevoegd. De cronjob van Stellia CMS kan met online feeds aan de slag waardoor jouw website up-to-date blijft.

De workaround bij Awin

Login bij Awin en ga naar “Adverteerders” en dan naar “Mijn programma’s” en bekijk of een adverteerder een productfeed heeft.

Ga naar “Link en hulpmiddelen” en dan naar “Create-a-feed”

Ga dan binnen deze pagina naar “Adverteerders selecteren” (Midden op de pagina), en kies de adverteerder die je wil gebruiken.

Ga daarna iets naar boven bij “Feeds creëren” en klik op “volgende”.

Je komt nu in een pagina waarin je de feed creëert. Bij “Opties datafeed” vink aan wat je nodig hebt. Vink bij Aanbevolen “merchant_deep_link” uit

Verander /compression/zip/adultcontent/1/ naar /compression/none/adultcontent/1/
Nu kun je de feed kopiëren en plakken in Stellia CMS. Succes! 

Nog geen account bij Stellia CMS. Klik op de onderstaande button en neem een weekje proef zodat je het zelf kan ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *