Affiliate website opzetten

Voor het affiliate website opzetten moet je -zoals voor zoveel dingen- beslissingen nemen over het wie, wat, waar, hoe en wanneer. Het is zaak om deze beslissingen te nemen voordat je als publisher aan de slag gaat want anders loop je al snel vast. Door je goed in te lezen over affiliate marketing op verschillende websites kan je al veel te weten komen en dit helpt bij het nemen van je beslissingen.


Affiliate website opzetten

Beslissingen nemen voor affiliate website opzetten:

Wat: wat wil je precies gaan doen? Wil je een enkele affiliate website opzetten als hobby of ben je van plan het serieuzer aan te pakken en wil je graag reëel geld gaan verdienen op het internet. In het eerste geval, als hobby, heb je maar één website nodig en kan je hier dus wel wat geld en tijd in investeren. Wil je echter 50 of 100 websites dan zal je het anders moeten aanpakken. Immers, het ontbreekt je hoogstwaarschijnlijk aan geld om 100 sites te laten bouwen en ook aan tijd om 100 sites te gaan inrichten en onderhouden. Kies je voor Stellia dan kan je eenvoudig wel zulke aantallen sites beheren.

Wie: welk type adverteerders ben je van plan te gaan promoten? Dit is een belangrijke vraag omdat de keuze voor het soort affiliate website hier vanaf hangt. Een affiliate site voor reizen is anders ingericht dan een affiliate website voor producten, diensten, een site om te bloggen of een koopjes webshop. Ook hier geldt weer tijd en geld; een moeilijke affiliate website opzetten met allerlei snufjes kost meer dan een simpele site. Ben je van plan te gaan bloggen dan moet niet alleen je website hiervoor geschikt zijn maar je moet ook kunnen schijven of geld hebben dat door een tekstschrijver te laten doen.

Waar: een affiliate website opzetten vraagt ook om domeinnaam en hosting. Waar ga je je domeinnaam registreren en hosting afnemen. Er is wat dat betreft een groot aanbod. Heb je besloten een website te laten bouwen, dan is de vraag waar je dat laat doen. Ook daar is het aanbod natuurlijk ontzettend groot en er zijn grote prijsverschillen tussen webbouwers. Kan je zelf geen website(s) bouwen of ontbreekt het je aan geld om dat te laten doen, dan is huren ook een geweldig goede optie. Bij Stellia huur je eenvoudig een pakket affiliate websites voor een vast bedrag per maand.

Hoe: ga je een affiliate website opzetten voor een partnerprogramma van een grotere keten of wil je kunnen kiezen uit duizenden campagnes bij een affiliate netwerk? Bij Tradetracker en Daisycon kan je je eenvoudig gratis inschrijven als publisher waarna je kunt kiezen uit honderden adverteerders. Als je dat laatste van plan bent, dan kan je beter eerst eens rondkijken bij het netwerk en kiezen wat je leuk vindt voordat je een affiliate website gaat opzetten.

Wanneer: het beste kan je beginnen met affiliate website opzetten als je tijd hebt. Het kost namelijk in alle gevallen best wat tijd om succes te vergaren als publisher. Niet alleen moet je tijd besteden aan het opzetten van je site maar vooral ook aan het promoten en het vinden van een doelgroep.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


0 Reacties
Laat een reactie achter