Wij maken affiliate toegankelijk!

Wat zijn affiliates?

Het woord affiliate kom je steeds vaker tegen. Wat zijn affiliates? En wat betekenen al die andere woorden zoals affiliate marketing en affiliate netwerk? De vraag wat zijn affiliates is vrij simpel te betantwoorden: mensen die producten promoten op het internet van derden. Ze worden ook wel publishers genoemd. Affiliates verkopen zelf geen producten maar doen hun best de producten van anderen te verkopen. Ze krijg daarvoor een financiële vergoeding: de commissie. Affiliates promoten van alles: kleding, reizen, computers en alles wat je verder maar kunt bedenken. Soms doen ze dat voor één adverteerder maar vaak ook voor allerlei verschillende adverteerders.

 

Wat zijn affiliates?

 

Wat doen affiliate precies

Nu heb je wel antwoord op de vraag wat zijn affiliates maar weet je nog niet precies wat ze doen. Affiliates, oftewel publishers, hebben een of meer websites. Het zijn meestal websites in de vorm van een webshop. In deze webshop kunnen ze een zogenaamde productfeed laden die door de adverteerder beschikbaar wordt gesteld. Bijvoorbeeld een webshop met allemaal schoenen van een bekende schoenenketen. De affiliate gaat nu zijn best doen bezoekers te trekken naar zijn website. Hij maakt reclame voor de schoenen van de adverteerder. Op het moment dat een bezoeker interesse heeft in een bepaalde schoen kan deze daarop klikken. De bezoeker wordt nu omgeleid naar de website van de adverteerder. Daar kan hij of zij de schoenen daadwerkelijk kopen. Het voordeel voor de affiliate is dat hij nu commissie krijgt. Alle bezoekers die via zijn website iets kopen bij de adverteerder zorgen voor inkomsten. Meestal een percentage van de omzet.

 

Wat zijn affiliates?

 

Affiliate netwerk

Is iemand van plan om als affiliate aan de slag te gaan dan heeft hij of zij natuurlijk een adverteerder nodig. Het beste kan je producten gaan promoten waarmee je feeling hebt. Heb je niks met auto’s dan kan je beter ook geen auto-onderdelen gaan promoten. Als je je aanmeldt bij een affiliate netwerk (Tradetracker, Daisycon en andere), dan kan je kiezen uit honderden adverteerders. Zo kan je uitproberen welke adverteerder en welke producten je het beste liggen. Het totaal aan werkzaamheden wordt affiliate marketing genoemd.

Start een affiliate site