Wij maken affiliate toegankelijk!

Wat is een affiliate programma?

Binnen de affiliate marketing worden allerlei termen gebruikt. Zo kan het dus voorkomen dat jij je zelf de vraag stelt “wat is een affiliate programma nou weer”. Het klinkt als iets voor op tv maar dat is het natuurlijk niet. Je moet het affiliate programma zien als de manier waarop je samenwerkt met je adverteerder. De dingen die zijn besproken en afgesproken, de tools die je kunt gebruiken en natuurlijk de commissie die je krijgt. Je kunt affiliate programma’s vinden via een affiliate netwerk maar er zijn ook veel bedrijven die een eigen affiliate programma aanbieden. Dit zijn dan wel de grotere bedrijven want een eigen affiliate programma kost veel geld.

 

Wat is een affiliate programma?

 

Affiliate software is duur

In het affiliate programma is vastgelegd hoe alles bij een bepaalde adverteerder werkt. Een soort leidraad waarmee je als publisher aan de slag kunt. Wat jou als publisher vooral interesseert is het aanbod van de commissie. Daarop zal je in het affiliate netwerk als eerste zoeken. Hoeveel procent van de gegenereerde omzet biedt een bepaalde adverteerder? Krijg je maandelijks uitbetaald? Misschien biedt een adverteerder wel voor een bepaald aantal pageviews, voor leads of een vast bedrag per maand. Je keuze voor een adverteerder zal -naast het product- voor een belangrijk deel afhangen van wat er geboden wordt. In het affiliate programma vind je verder de tools die je kunt gebruiken. Een productfeed, banners of linkjes.

 

Wat is een affiliate programma?

 

Website Stellia inclusief software

Vooral de grotere ketens bieden een eigen affiliate programma, zonder tussenkomst van een netwerk. Dit heeft voor publishers zowel voordelen als nadelen. Voordeel is dat je te maken hebt met één affiliate programma en je dus precies weet waar je aan toe bent. Een ander voordeel is dat je korte lijnen hebt met je adverteerder. Nadeel kan zijn dat je “vast zit” aan een adverteerder en niet makkelijk kan switchen naar een andere adverteerder. Je kunt je natuurlijk wel tegelijkertijd ook aanmelden bij een netwerk.

Je ziet steeds meer adverteerders die kiezen voor een eigen affiliate programma. Het is echter een kostbare aangelegenheid. De adverteerder moet niet alleen een affiliate programma bedenken maar ook veel kosten maken voor het opzetten van het programma. Er komt veel techniek bij kijken en er is personeel nodig om het programma draaiende te houden en de publishers uit te betalen. Ook is er altijd een helpdesk nodig.

Start een affiliate site