Wij maken affiliate toegankelijk!

Wat betekent affiliate?

Als je het Engelse woord “affiliate” door Google translate laat vertalen naar het Nederlands, dan is het antwoord: filiaal. Dat is best een goede vertaling maar er is wel één groot verschil met een gewoon filiaal. Als voorbeeld nemen we de Blokker winkels. Begin je ergens in een stad een filiaal van Blokker, dan ga je dus spullen van deze keten verkopen. Als affiliate van Blokker echter, open je geen gewone winkel maar een webshop op internet. In deze webshop promoot je de spullen van Blokker, je verkoopt ze dus niet zelf. Je probeert nieuwe klanten te vinden voor Blokker. Een belangrijk verschil omdat je als affiliate geen enkel risico loopt. Het hele proces rondom affiliate noemen we affiliate marketing. Ontzettend veel bedrijven zijn op zoek naar mensen die hun producten willen promoten om zo meer omzet te genereren.

 

Wat betekent affiliate?

 

Wat betekent affiliate: de persoon

Degene die aan de slag gaat met affiliate noemen we ook een affiliate. Een andere benaming is publisher. Deze twee begrippen worden door elkaar gebruikt. Soms een beetje verwarrend natuurlijk. Als affiliate, als publisher dus, heb je een of meer adverteerders nodig. Die kan je op verschillende manieren vinden. De meest voorkomende manier waarop publishers en adverteerders elkaar vinden is via het affiliate netwerk. Hier melden beide partijen zich aan en kunnen zij vervolgens zaken doen. Het netwerk zorgt er voor dat de commissies worden uitgekeerd. De affiliate als persoon, als publisher dus, heeft bij een netwerk een groot aantal mogelijkheden. Bij Tradetracker bijvoorbeeld, een van de grootste netwerken, kies je uit honderden adverteerders. En uit duizenden campagnes. Het is dus heel eenvoudig om een heleboel affiliate websites te hebben en veel commissie te verdienen.

 

Wat betekent affiliate?

 

Hoe verdien je geld met affiliate

Als je je afvraagt “wat is affiliate” dan kom je al snel bij geld verdienen op het internet. Als je met succes de producten (of diensten) van je adverteerder promoot, dan krijg je commissie. Tevoren is afgesproken hoeveel en waarvoor precies je commissie krijgt. Meestal gaat het om een percentage van het via jouw site gegenereerde verkoopbedrag. Bijvoorbeeld 8%. Dat kan flink oplopen. Het is ook mogelijk dat je krijgt betaald voor een lead, een bepaald aantal pageviews of er is afgesproken dat je een vast bedrag per maand krijgt.

Start een affiliate site