Wij maken affiliate toegankelijk!

Publisher affiliate

Een publisher affiliate is iemand die producten van adverteerders promoot. Hij of zij verkoopt zelf niks maar doet zijn best om producten van iemand anders aan de man te brengen. Met de adverteerder worden afspraken gemaakt over de vergoeding die de publisher daarvoor krijgt. Meestal gaat het om een percentage van het verkoopbedrag. Het kan echter ook gaan om een vaste maandelijkse vergoeding, commissie voor leads, voor een aantal pageviews of er worden nog andere afspraken gemaakt. De publisher affiliate en de adverteerder vinden elkaar meestal via een affiliate netwerk zoals Daisycon of TradeTracker.

 

Publisher affiliate

 

Taken publisher affiliate

De belangrijkste taak van een publisher affiliate is natuurlijk het promoten van de producten (of diensten) van zijn adverteerder(s). Om goede resultaten te bereiken is er van alles nodig. Om te beginnen een goede website, meestal een webshop. Een affiliate website moet aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet de site geschikt zijn om een groot aantal producten op te plaatsen met behulp van een productfeed en moet er ruimte zijn voor teksten. Ook op het gebied van veiligheid en updatemogelijkheden moet worden voldaan aan eisen. Een publisher affiliate website kan je zelf maken hoewel dat wel bepaalde kennis vraagt. Het laten maken van een website is vaak erg duur. Een goed alternatief is het huren van kant en klare affiliate webshops bij Stellia.

 

Publisher affiliate

 

Hoe vind de publisher affiliate nieuwe klanten

Publishers willen natuurlijk zoveel mogelijk nieuwe klanten vinden voor hun adverteerder. Immers, hoe meer zij via jouw website kunnen verkopen, hoe meer commissie je krijgt. Hoe meer leads, hoe meer pageviews of hoe meer inschrijvingen op een nieuwsbrief, hoe meer commissie. Een handige manier om nieuwe klanten te vinden is het delen van berichten op social media. Dit kunnen mooie foto’s zijn op Instagram of bijvoorbeeld aanbiedingen via Facebook. Je kunt je website ook promoten via betaalde diensten zoals Google Ads. Het is wel belangrijk steeds de kosten en baten goed in de gaten te houden. Hoe meer geld je uitgeeft aan reclame, hoe meer commissie je moet verdienen om positief te blijven draaien. Wil je ook als publisher affiliate aan de slag? Lees je dan goed in voordat je keuzes maakt voor de website en adverteerder.

Start een affiliate site