Wij maken affiliate toegankelijk!

Partnerprogramma

Je hoort die term vaak in relatie tot affiliate marketing: het partnerprogramma. Wat is dat eigenlijk? Een partnerprogramma is een affiliate programma van de adverteerder zelf. Publishers vinden hun adverteerders en campagnes doorgaans via een affiliate netwerk. Dat netwerk betaalt hen ook uit. Als je gebruik maakt van een partnerprogramma, dan heb je dus niets te maken met een affiliate netwerk. Alles loopt via de adverteerder zelf. Dit heeft voordelen maar ook nadelen. Bekende ketens die een partnerprogramma hebben zijn Wehkamp, Coolblue en Albert Heijn.

 

Partnerprogramma

 

Voordelen partnerprogramma

Een groot voordeel van deelname aan een partnerprogramma is dat er heel korte lijnen zijn. Er is geen tussenpersoon en als je vragen hebt neem je meteen contact op met de adverteerder. Heb je problemen met het plaatsen van een feed, vragen over updates of andere vragen? Je kunt doorgaans gebruik maken van de helpdesk van je adverteerder. Ook dit is een voordeel. De helpdesk van jouw adverteerder werkt alleen met het eigen partnerprogramma en is dus van alle ins en outs op de hoogte. Je wordt snel en goed geholpen. Je weet ook precies waar je aan toe bent. Je kent het assortiment van je adverteerder. Een ander groot voordeel: je adverteerder zal niet zomaar opeens stoppen met affiliate marketing. Er is veel geïnvesteerd in het partnerprogramma en je adverteerder wil deze investering terugverdienen. Het opzetten en onderhouden van een eigen affiliate programma kost veel geld. Je ziet dan ook dat vrijwel alleen de grote ketens een partnerprogramma hebben, hoewel hierin steeds meer verandering komt. Het partnerprogramma is populair. Zowel onder adverteerders als onder publishers.

 

Partnerprogramma

 

Nadelen partnerprogramma

Er zitten ook wat nadelen aan deelname aan een partnerprogramma. Er is weinig variatie; het assortiment van de adverteerder is bekend. Wil je eens iets anders dan kan je niet zomaar switchen. Bij een affiliate netwerk kan dat wel. Daar kies je uit honderden verschillende adverteerders en duizenden campagnes. Bevalt de ene adverteerder niet goed, verdien je te weinig, dan probeer je eens wat anders. Het is ook eenvoudiger om heel veel verschillende affiliate sites te beginnen als je je aanmeldt bij een netwerk. Een ander nadeel kan zijn dat je je moet houden aan de regels van het partnerprogramma en minder zelfstandigheid hebt.

Start een affiliate site