Wij maken affiliate toegankelijk!

Nederlandse affiliate programma’s

Er is een grote keuze uit Nederlandse affiliate programma’s. Alle winkels en bedrijven zijn continue op zoek naar een afzetmarkt voor hun producten en diensten. Veel van deze winkels en bedrijven maken gebruik van affiliate marketing. Er zijn verschillende kanalen waar je de campagnes van deze adverteerders kunt vinden en gebruiken. Het meest gebruikte kanaal is het affiliate netwerk, waarvan er meerdere zijn. Daarnaast zijn de partnerprogramma’s enorm in opkomst. Kies je voor een partnerprogramma, dan doe je direct zaken met een bedrijf, zonder tussenkomst van een netwerk.

 

Nederlandse affiliate programma's

 

Nederlandse affiliate programma’s via een netwerk

Bekende affiliate netwerken zijn TradeTracker en Daisycon. Dit zijn twee grote spelers in de wereld van affiliate marketing. Je kunt je gratis aanmelden als publisher en gebruik maken van duizenden Nederlandse affiliate programma’s. Overigens ook van internationale campagnes. Na je aanmelding bij een netwerk (aanmelden bij meerdere netwerken kan natuurlijk ook), krijg je alle beschikbare campagnes te zien. De keuze is heel groot en je kunt zelf kiezen welk programma je wilt gebruiken voor jou website. Het prettige van een netwerk is dat je meerdere campagnes kunt uitproberen om te kijken wat je het beste ligt. Om je werk als publisher goed te kunnen doen is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de adverteerder en het product. Het affiliate netwerk betaalt ook je commissie uit.

 

Nederlandse affiliate programma's

 

Partnerprogramma’s

Er zijn verschillende (grote) bedrijven die een eigen affiliate programma aanbieden voor publishers. Zij noemen dit hun partnerprogramma. Je doet direct zaken met de betreffende adverteerder. Je maakt gebruik van hun platform, hun campagnes en kunt rekenen op hulp. Dit laatste is een voordeel. Dergelijke bedrijven beschikken meestal over een uitgebreide helpdesk waar je met al je vragen terecht kunt. De commissie wordt ook rechtstreeks door de adverteerder aan jou betaald. Nadeel is dat je vastzit aan de campagnes van die ene adverteerder en niet zomaar kunt switchen naar een andere adverteerder. Uiteraard kan je je ook voor beide aanmelden: zowel voor een partnerprogramma als bij een netwerk. Zo haal je het maximum uit de Nederlandse affiliate programma’s.

Start een affiliate site