Wij maken affiliate toegankelijk!

Leadvergoeding

Wat is dat, een leadvergoeding? Het woord ‘lead’ is afkomstig uit het Engels en betekent letterlijk ‘spoor’. De betekenis van het woord lead is niet heel eenvoudig uit te leggen maar hierna vind je meer informatie. Een vergoeding is natuurlijk iets wat je krijgt, meestal geld. Als publisher kan je geld verdienen met leads, je krijgt dan voor elke lead een vooraf afgesproken vergoeding. Hieronder meer over de leadvergoeding.

 

Leadvergoeding

 

Wat is een lead

Een lead, in het Nederlands, een spoor, is een marketingterm en betekent dan meestal “kans”. Lead wordt vaak samen gebruikt met andere termen: een business lead of een sales lead bijvoorbeeld. Met een kans of spoor wordt bedoeld het vinden van een spoor naar een nieuwe klant. Het kan om van alles gaan:

  • Het verkrijgen van contactgegevens
  • Een terugbelafspraak
  • Inschrijving op een nieuwsbrief
  • Het nemen van een abonnement
  • Mogen toesturen van informatie.

Een lead is niet hetzelfde als een nieuwe klant, het is een kans op een nieuwe klant. Bezoekers van websites zijn anoniem totdat je meer informatie over ze krijgt en ze gericht kunt benaderen. Een lead is dan ook heel waardevol. Je kunt immers als je meer weet van een potentiele klant actie ondernemen. Je kunt bellen, mailen, iets toesturen of andere informatie aanbieden om een lead te activeren. Als de lead succes heeft is er een nieuwe klant, een prospect genoemd. Publishers krijgen een vergoeding voor een aangebrachte lead. Er heeft dan dus nog geen verkoop plaatsgevonden, en je krijgt toch commissie.

 

Leadvergoeding

 

Publishers en leads

Veel publishers kiezen voor het verdienmodel waarbij ze een percentage van de omzet krijgen. Een leadvergoeding is echter ook heel populair. Als je je hebt aangemeld bij een affiliate netwerk dan zie je alle lopende campagnes en de bijbehorende verdienmodellen. Er staan ook veel mogelijkheden voor leadvergoedingen. Je probeert dan geïnteresseerden te vinden voor het product van je adverteerder zonder dat zij direct iets kopen. Ze geven bijvoorbeeld hun telefoonnummer af, schrijven zich in voor een nieuwsbrief of nemen een abonnement. Per aangebrachte lead krijg jij commissie, de leadvergoeding.

Start een affiliate site