Wij maken affiliate toegankelijk!

Internet marketing

Internet marketing is de verzamelnaam voor allerlei marketing activiteiten op internet. Het wordt ook wel gezien als reclame via internet. Dat kan op allerlei manieren. Via mails, het posten van berichten op social media en natuurlijk via affiliate marketing. Reclame via internet is enorm in opmars en verdringt steeds meer de oude manieren van reclame maken. Denk aan reclame op televisie, in kranten en tijdschriften of reclame in de brievenbus zoals folders.

De oude vorm van reclame ging vooral naar de mensen toe. De nieuwe manier, via internet moet door mensen worden gevonden. Internet zoekmachine marketing is dan ook heel belangrijk.

 

Internet Marketing

 

Vormen van internet marketing

Via internet marketing, ook wel online marketing worden producten en diensten via het internet aangeboden. Dat kan onder meer via:

  • Zoekmachine marketing
  • Directe internet reclame
  • Affiliate marketing
  • E-mail marketing
  • Content Marketing
  • virale marketing
  • Social Media marketing

Elk van deze vormen heeft eigen voordelen en meestal worden ze ook naast elkaar gebruikt. Zo kan een goede webshop worden gepromoot via een e-mail en leuke berichten op Facebook en Instagram. Sommige filmpjes kunnen viraal gaan. Affiliate marketing neemt een aparte plaats in binnen de internet marketing. Hier wordt via een website reclame gemaakt voor de producten en diensten van derden. De inspanningen van de publisher worden beloond met commissie. Meestal een percentage van de omzet van de adverteerder.

 

Internet marketing

 

Geld verdienen met internet marketing

Doel van internet marketing is vrijwel altijd geld verdienen. Hetzij door eigen producten en diensten te promoten, hetzij door de producten van anderen te promoten. SEO en SEA spelen een grote rol bij internet marketing. SEO zijn de activiteiten om een hoge ranking in de natuurlijke zoekresultaten te bereiken. Die zijn gratis. Met SEA bereik je direct een hoge positie maar voor advertenties moet je wel flink betalen.

Om geld te verdienen met SEA zul je dus goed moeten uitrekenen wat de kosten en baten precies zijn. Met andere woorden: hoeveel geld kan je uitgeven aan betaald adverteren om zoveel klanten te vinden dat je verkopen meer geld opleveren dan je uitgeeft.

Start een affiliate site