Wij maken affiliate toegankelijk!

Hoeveel verdienen met Affiliate Marketing

Een veelgestelde vraag is “Hoeveel verdienen met affiliate marketing?” We proberen je in dit artikel een beetje wegwijs te maken. Hoeveel je kan verdienen hangt van allerlei factoren af:

  1. Hoeveel sites heb je
  2. Hoeveel tijd investeer je
  3. Hoeveel geld investeer je
  4. Hoogte van de commissies

Het spreekt voor zich dat iemand met één website, die weinig tijd investeert niet zoveel zal verdienen. Daartegenover staat dat iemand met veel websites die veel tijd investeert, veel zal verdienen. Doel van affiliate marketing is dat je zoveel mogelijk verkopen genereert voor je adverteerder. Hoe meer verkopen, hoe meer verdiensten. Meestal duurt het een paar maanden voor een website echt geld gaat opleveren.

1. Hoeveel sites heb je

Als je veel sites hebt, zal je ook over meer tijd moeten kunnen beschikken om ze te onderhouden. Sommige publishers hebben honderden sites. Zij halen al hun inkomsten uit affiliate marketing. Meestal hebben ze dus geen andere baan. De meeste mensen doen aan affiliate marketing naast hun reguliere werk. Honderden sites beheren is dan meestal geen optie. Kijk wat voor jou mogelijk is. Begin met een paar webshops en bekijk hoeveel tijd je te besteden hebt.

2. Hoeveel tijd heb je

Bij de vraag “hoeveel verdienen met affiliate marketing” is vooral ook de hoeveel tijd die je er insteekt van belang. Je website heeft regelmatig onderhoud nodig. Om bezoekers te trekken zal je je best moeten doen. Niet alleen investeren in goede sites maar ook in teksten en blogs. Een website moet levend worden gehouden. Google laat websites waarop relevante info is te vinden en waarop veel wordt geklikt hoger scoren in de zoekresultaten.

3. Hoeveel geld investeer je

Hoeveel geld je gaat investeren hangt ook weer af van factoren. Kan je veel zelf? Kan je zelf sites bouwen of moet je dat laten doen? In het laatste geval moet je veel investeren. Kan je zelf teksten en blogs schrijven of laat je dat doen? Zelf schrijven lijkt misschien leuk en eenvoudig maar Google houdt niet van slechte teksten en het kan averechts werken. De kosten die je maakt moet je aftrekken van je inkomsten om uit te rekenen hoeveel je uiteindelijk verdient. Kosten kan je wel spreiden, bijvoorbeeld over een heel jaar.

4. Hoogte van de commissies

De ene adverteerder betaalt beter dan de andere. Ook de producten verschillen. Stel dat je 10% commissie krijgt. Een verkoop van een reis van €2000 levert dan €200 commissie op. De verkoop van een paar schoenen van €75 levert je €7,50 op. Een flink verschil. Daar staat tegenover dat je misschien tien paar schoenen per week verkoopt en maar één reis per maand. Het is een kwestie van uitproberen. Bij een affiliate netwerk kan je kiezen uit duizenden campagnes en gemakkelijk ontdekken wat jou het beste ligt en het meeste oplevert.

 

Hoeveel verdienen met affiliate marketing

 

Start een affiliate site