Wij maken affiliate toegankelijk!

Hoe werkt affiliate marketing

Vraag jij je ook wel eens af “Hoe werkt affiliate marketing?” Dan kan je hier het antwoord vinden op die vraag. Simpel en eenvoudig uitgelegd. Dat kan, want affiliate marketing is ook heel eenvoudig. Bij affiliate marketing zijn in ieder geval altijd twee partijen betrokken:

De Adverteerder
De publisher.

Vaak is er ook nog een derde partij in het spel: het affiliate netwerk. Het affiliate netwerk brengt de adverteerder en publisher bij elkaar. Bij het netwerk kunnen zij elkaar ontmoeten, leren kennen en zaken doen. Het affiliate netwerk verzorgt nog meer als intermediair tussen de twee partijen. Zo worden de commissies die de adverteerder aan de publisher moet betalen uitgekeerd door het netwerk.

 

Hoe werkt affiliate marketing

 

De rol van de adverteerder

Een adverteerder is iemand, meestal een bedrijf, die producten (of diensten) aanbiedt. Dat kan van alles zijn: schoenen, reizen, sieraden en chocolade paashazen maar ook bijvoorbeeld diensten van een advocaat. Al deze menden willen natuurlijk klanten. Liefst zoveel mogelijk klanten zodat zij zoveel mogelijk van hun producten en diensten kunnen verkopen. Het gaat om onbekende maar meestal ook om bekende bedrijven. Bedrijven waar jij en ik onze spullen kopen zoals een TV, een nieuw bankstel of nieuwe banden voor onze auto.
De adverteerder wil graag hulp bij de verkoop van zijn spullen en zoekt daarom contact met een publisher. De publisher gaat namelijk zijn best doen spullen te promoten en zo meer klanten te vinden voor de adverteerder. De eerste helft van je vraag “hoe werkt affiliate marketing is hiermee beantwoord”.

 

Hoe werkt affiliate marketing

 

De rol van de publisher

De tweede helft van de vraag “hoe werkt affiliate marketing” gaat over de publisher. Dat is iemand die geld wil verdienen op het internet. Dit kan heel goed via affiliate marketing. Hij (of zij) kiest een adverteerder, bijvoorbeeld een bedrijf dat televisies verkoopt en andere elektronica. De publisher zorgt voor een mooie website die geschikt is voor affiliate marketing. Hierop komen de producten van de adverteerder te staan. Nu gaat de publisher proberen nieuwe klanten te vinden voor zijn adverteerder. Dit kan bijvoorbeeld via de website zelf, door hoog te ranken in de zoekmachines. Ook het delen van foto’s en blogs op social media is populair.

Elke bezoeker op de site van de publisher die uiteindelijk iets koopt bij de adverteerder levert geld op. De publisher verkoopt zelf niks, hij leidt alleen door naar de adverteerder. Over de verkopen krijgt hij commissie, meestal 5 tot 10% van het verkoopbedrag. Zo kan je geld verdienen op internet terwijl je werkt, sport of zelfs als je slaapt.

Start een affiliate site