Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliatie blogger

Een affiliate blogger is iemand die interessante en leuke teksten plaatst op zijn of haar affiliate webshop. De bedoeling van affiliate bloggen is het opbouwen van een vaste en liefst grote klantenkring. Immers, hoe meer mensen je webshop bezoeken, hoe meer kans je hebt op verkopen en dus op inkomsten. Elke affiliate blogger werkt op zijn eigen manier. Hoe je affiliate blogs er uiteindelijk gaan uitzien hangt in grote mate af van het product dat je promoot.

 

Affiliate blogger

 

Een goede affiliatie blogger

Een goede affiliate blogger weet zijn publiek te boeien en te verrassen. Elke blog moet interessant zijn om te lezen. Het is ook belangrijk dat de teksten goed zijn geschreven en geen spelfouten bevatten. Daarnaast moet een affiliate blogger ook met enige regelmaat bloggen. Het is natuurlijk niet leuk voor de lezers als zij eerst elke dag een blog lezen en dan een hele tijd niets en dan opeens weer eenmaal per maand. Wil je affiliatie blogger worden, dan zul je dus langere tijd op gezette tijden een blog moeten aanleveren voor je webshop. Hoe vaak je blogt is ook weer afhankelijk van het product waarover het gaat. Is er veel over te vertellen dan kan je vaker bloggen dan wanneer er niet zoveel nieuws te vertellen is. Je blogs moeten namelijk wel interessant blijven.

 

Affiliate blogger

 

Twee voorbeelden

Stel, je hebt een affiliate webshop waarop je bakspullen promoot van een adverteerder. Je wilt graag veel bezoekers op je webshop en besluit om affiliate blogger te worden. Een leuk idee zou dan zijn om bijvoorbeeld tweemaal per week te bloggen over recepten. Vertel wat je allemaal kunt doen met de producten van jouw adverteerder. Verzin de lekkerste taart recepten of vertel hoe je het beste koekjes kunt bakken. Misschien een speciale blog over slanke lijn recepten of over de vele mogelijkheden van een bepaalde kneedmachine.

 

Affiliate blogger

 

Heb je een webshop waar je pc onderdelen verkoopt? Je kunt dan als affiliatie blogger je publiek regelmatig trakteren op een leuke blog over de vele mogelijkheden van de verschillende pc onderdelen. Wat is precies een waterkoeling voor je laptop, wat is het nieuwste model desktop of je schrijft een blog waarbij je verschillende pc’s met elkaar vergelijkt. Je moet als affiliate blogger natuurlijk wel verstand hebben van het product waarover je blogt. Heb je dat niet, dan zul je er meer over te weten moeten komen. Je kan ook besluiten om je blogs uit te besteden aan een tekstschrijver. Er zijn genoeg tekstbureaus die voor jou blogs willen schrijven maar dan moet je wel rekening houden met de kosten daarvan.

 

Affiliate blogger

 

Waar kan je bloggen

Het leuke van affiliate blogger zijn is dat je, als je dat wilt, op allerlei plekken op het internet zichtbaar wordt. Je kunt de blogs delen op je eigen webshop maar ook op allerlei andere media kanalen. Je kunt je blog delen op sociale media en bijvoorbeeld ook je blog inspreken en met een leuke video presenteren op YouTube. Dit wordt vloggen genoemd

Start een affiliate site