Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate

Het woord affiliate heeft twee betekenissen die nauw verband houden met elkaar. Zo kan je een affiliate zijn en kan je aan affiliate doen. In het laatste geval spreken we meestal van affiliate marketing. Affiliates doen aan affiliate marketing. Beide begrippen bespreken we hierna.

De persoon affiliate

Een affiliate is iemand die reclame maakt op het internet voor de producten of diensten van derden. De affiliate krijgt hiervoor een vergoeding. Hij of zij heeft meestal een website, of meer websites, waar producten van winkels, reisbureaus en andere verkopers op worden getoond. De affiliate maakt vervolgens reclame voor zijn eigen website zodat er veel bezoekers op zijn site komen. Hoe meer bezoekers, hoe meer kans dat een bezoeker een product zal kopen. Op het moment dat een bezoeker op de website van de affiliate klikt op een bepaald product, wordt deze omgeleid naar de verkoper van dat product. Besluit de bezoeker het product te kopen (of de dienst af te nemen), dan krijgt de affiliate een vergoeding.

 

Affiliate

 

Een voorbeeld van een affiliate website

Een affiliate heeft een affiliate website met reizen naar Thailand. Op zijn website heeft hij reizen naar Thailand van verschillende bekende reisbureaus staan. De affiliate heeft een mooie website gemaakt waarop ook interessante informatie is te vinden over Thailand. Hij heeft goede SEO teksten op zijn site en de website wordt goed gevonden in de zoekmachines. Er komen dan ook veel bezoekers op de website van deze affiliate. Een bezoeker besluit te klikken op een aantrekkelijke rondreis die de affiliate heeft gepromoot en nu te boeken is met flinke korting. De bezoeker wordt nu omgeleid naar de website van de aanbieder van de reis en uiteindelijk wordt een reis geboekt voor een bedrag van €1500. De affiliate heeft nu recht op een vergoeding, commissie genoemd. De commissie is vooraf afgesproken en bedraagt in dit geval 8% van de reissom. De Affiliate krijgt dus €120.

 

Affiliate

 

Affiliate marketing opzetten

De andere betekenis van affiliate is niet de persoon maar de bezigheid. Hieronder vallen alle zaken die de affiliate doet in verband met zijn werk als affiliate. Hij zorgt voor een mooie affiliate website, promoot zijn affiliate website, meldt zich aan bij een affiliate netwerk en zet producten van adverteerders op zijn website. Marketing betekent reclame maken en affiliate marketing betekent reclame maken op het internet voor de producten van derden. Dat kan bijvoorbeeld door te bloggen, door betaalde of onbetaalde advertenties te tonen, YouTube filmpjes te maken of berichten te plaatsen op Facebook en Instagram.

Start een affiliate site