Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate worden

Wil jij affiliate worden? Een leuke manier om geld mee te verdienen! Als je nog geen ervaring hebt met het werk van affiliates, ook wel publishers genoemd, dan kan je het beste eerst eens wat gaan lezen over het onderwerp. Op de website van Stellia vind je heel veel informatie. Via de kennisbank, via de trefwoorden, nieuwsberichten en blogs. Ook via andere kanalen kan je aan info komen. Denk aan bloggers en aan de websites van affiliate netwerken. Affiliate worden betekent verder dat je tijd moet willen steken in je website(s) en het promoten ervan. De tijd dat alleen het hebben van een site met producten volstaat is wel voorbij. Je zult er flink aan moeten werken om een doelgroep aan je te binden. Dat kan echter ook erg leuk zijn om te doen.

 

Affiliate worden

 

Stappenplan affiliate worden

Stap 1. De eerste stap hebben we al genoemd: inlezen over het onderwerp.

Stap 2. Vervolgens moet je beslissen wat je wilt. Een enkele site als hobby of uiteindelijk heel veel sites om veel geld te kunnen verdienen? Dan moet je er ook meer tijd aan kunnen besteden natuurlijk. Het gaat niet alleen om het maken van de websites maar om voldoende tijd om je website te onderhouden en te promoten.

Stap 3. Beslissen wat voor producten of diensten je wilt gaan promoten. Lijkt reizen je wel iets? Of misschien ben je bekend met elektronica, met koken of beauty. Kies vooral voor dat wat je ligt en waar je misschien al verstand van hebt. De kans op succes wordt daarmee aanzienlijk groter.

Stap 4. Bedenken hoe je aan een website kunt komen. Zelf maken, laten maken of huren. Dat betekent óf zelf kennis in huis hebben, óf voldoende geld willen en kunnen uitgeven of contact opnemen met Stellia waar je kant en klare affiliate websites kunt huren. Wil je affiliate worden dan kan je hier ook eerst een week gratis kijken of het iets voor je is.

Stap 5. Je aanmelden bij een affiliate netwerk. Hier kan je contact leggen met adverteerders. Bij de grotere netwerk zoals Daisycon en Tradetracker kies je uit honderden adverteerders en duizenden campagnes. Er zijn ook allerlei verdienmodellen waaruit je kunt kiezen.

Stap 6. Het promoten van je website. Dit kan op de site zelf met goede content (seo teksten) maar ook via social media zoals Facebook en Instagram. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk mensen bereikt met je affiliate website zodat de kans op verkopen (en commissies) zo groot mogelijk is.

Start een affiliate site