Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate winkel

Wat is dat, een affiliate winkel? Kort gezegd komt het hier op neer dat je in een affiliate winkel producten te koop aanbiedt van anderen. Je verkoopt dus feitelijk niks zelf. Als je een affiliate winkel hebt dan heb je geen voorraad nodig, je hoeft niks te verzenden of af te rekenen. Jouw winkel fungeert alleen als tussenpersoon. Je verdient daar wel geld mee: commissie. Hoe het precies werkt leggen we hieronder uit. Degene die een affiliate winkel beheert wordt ook wel een publisher genoemd. De publisher verkoopt producten van een adverteerder.

 

Affiliate winkel

 

Hoe werkt een affiliate winkel

Als publisher heb je een website, meestal meerdere websites, waarop je producten promoot van adverteerders. Die adverteerders zijn steeds op zoek naar nieuwe afzetmarkten en jij helpt hen daarbij. Je maakt op je affiliate website reclame voor zijn producten. Dat doe je bijvoorbeeld door leuke teksten te schrijven zoals blogs en deze te delen op social media. Je trekt zo een nieuw publiek voor de producten van jouw adverteerder.
Bezoekers van jouw affiliate winkel worden doorgeleid naar de website van de verkoper. Op het moment dat zo iemand echt iets koopt krijg jij een stukje van de winst. Je spreekt te voren af met de adverteerder hoeveel je krijgt. Bijvoorbeeld 10% van de omzet. Zo kan je op een relatief eenvoudige manier geld verdienen op het internet.

 

Affiliate winkel

 

Soorten affiliate winkels

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten affiliate winkels. Elke adverteerder is op zoek naar nieuwe klanten. Dit kan in de reisbranche zijn, in gezondheidsproducten of kleding. Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan wel een affiliate winkel voor worden gemaakt. Daarnaast kan een affiliate winkel ook diensten aanbieden, bijvoorbeeld van een boekhouder of advocaat. Als je start als publisher meld je je doorgaans aan bij een affiliate netwerk. Bij dit netwerk kan je zien welke adverteerders en campagnes er allemaal zijn. Vervolgens maak, koop of huur je een affiliate website en kan je met je winkel beginnen. Kies liefst voor affiliate winkels met producten die jou liggen zodat je goed in staat bent leuke promotieteksten te maken en snel een grote doelgroep kunt vinden. Zo verdien je het snelst geld met je affiliate winkel.

Start een affiliate site