Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate vergoeding

De affiliate vergoeding die je krijgt hangt af van de afspraken die je hebt gemaakt met je adverteerder. Een affiliate vergoeding wordt ook wel commissie genoemd. Er zijn verschillende verdienmodellen waaronder een percentage van het verkoopbedrag, commissie voor een bepaald aantal pageviews of een fixed fee. De affiliate vergoeding wordt meestal -maandelijks- uitgekeerd door het affiliate netwerk waarbij je bent aangesloten. Maak je gebruik van een zogenaamd partnerprogramma dan krijg je de affiliate vergoeding rechtstreeks van je adverteerder.

 

Affiliate vergoeding

 

Affiliate vergoeding verdienmodellen

Het meest gebruikte verdienmodel van de affiliate vergoeding is een percentage van het verkoopbedrag. Een voorbeeld: je promoot fietsen van verschillende fietsenwinkels. Met je adverteerder heb je een affiliate vergoeding van 8% afgesproken per verkoop. Een bezoeker op jouw affiliate site klikt op een elektrische fiets die €1500 kost en wordt omgeleid naar jouw adverteerder. Deze bezoeker besluit de fiets te kopen. Jij krijgt nu een affiliate vergoeding van 8% over €1500, dat betekent dat je €120 hebt verdiend.

Affiliate vergoedingen kunnen ook zijn afgesproken per lead. Elke potentiele klant die via jou bij een adverteerder komt (deze hoeft dus nog niet iets te kopen) levert je een afgesproken bedrag op. Een andere mogelijkheid: bijvoorbeeld €25 euro voor elke 10.000 pageviews bij jouw adverteerder.

 

Affiliate vergoeding

 

Hoe kies je aan affiliate vergoeding

De meeste publishers zijn aangesloten bij een affiliate netwerk zoals Tradetracker of Daisycon. Hier kan je een lijst van adverteerders en campagnes bekijken. Bij elke campagne staat vermeld welke affiliate vergoeding je krijgt. Je kunt daaruit zelf kiezen. Hoge affiliate vergoedingen zijn natuurlijk in trek en daar zul je dus wat meer concurrentie van andere publishers kunnen verwachten. Ook producten die duur zijn, zijn in trek. Immers, dure producten leveren meer commissie op.

De fiets die we hiervoor lieten zien als voorbeeld, levert je €120 aan affiliate vergoeding op. Verkoop je bij dezelfde adverteerder een fietspomp van €10 dan krijg je 80 cent affiliate vergoeding. Het promoten van goedkope artikelen kan echter ook heel interessant zijn omdat er daar meestal veel meer van worden gekocht. Ook reizen zijn populair om te promoten. Niet alleen omdat er een interessante affiliate vergoeding aan vast zit maar ook omdat reizen goed en leuk zijn om te promoten.

Start een affiliate site