Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate sites

Wat zijn dat eigenlijk precies, affiliate sites? Het zijn websites maar waarin verschillen ze dan van andere soorten websites? Een gewone website gaat meestal over een bepaald onderwerp of is de website van een bedrijf of een persoonlijke website. Op een website deel je informatie over jezelf, over je bedrijf of over een bepaald onderwerp zoals een natuurgebied, een bepaald land en ga zo maar door. Het aantal websites is ontzettend groot want tegenwoordig heeft iedereen wel een website en vaak meer dan een. Affiliate sites zijn ook websites maar meestal in de vorm van een webshop waarin producten van bedrijven worden gepromoot. Degene die de affiliate sites beheert krijgt een vergoeding voor de verkopen die via die affiliate site worden gegenereerd. Dit heet commissie.

 

Affiliate sites

 

Hoe werken affiliate sites

Affiliate sites worden beheerd door een publisher. De website is speciaal gemaakt om producten van derden te promoten, de adverteerders. Adverteerders willen graag zoveel mogelijk bekendheid geven aan hun producten en maken daarom graag gebruik van de diensten van publishers zodat zij een grotere doelgroep kunnen bereiken. De publishers spannen zich op hun beurt in om een eigen potentiële krantenkring op te bouwen en hiervan profiteren zowel de adverteerder als de publisher.

De adverteerder betaalt de publisher namelijk voor zijn of haar werk, meestal een percentage van de winst van de adverteerder. Affiliate sites moeten voldoen aan allerlei voorwaarden en kan je daarom niet zo gemakkelijk zelf maken. Ze moeten voldoen aan technische eisen zodat er bijvoorbeeld een product feed op kan worden gezet maar ook de veiligheid van bezoekers moet worden gegarandeerd en er zijn heel regelmatig updates nodig zodat het aanbod producten up-to-date is.

 

Affiliate sites

 

Hoe kom je aan affiliate sites

Als je zelf kunt programmeren of webdesigner bent, dan kan je zelf een affiliate site maken. De meeste mensen kunnen dat dus niet zelf. Het is ook mogelijk om affiliate sites te laten maken bij een webdesigner maar dit kost je wel veel geld. Het maken van een enkele affiliate site kost honderden tot duizenden euro’s en het duurt dus wel een tijdje voordat je een dergelijke investering er weer uit hebt.

Daarbij komt dat de meeste publishers het niet bij één website laten maar meerdere affiliate sites in beheer hebben. Affiliate marketing neemt een steeds grotere plaats in op het internet en er is veel vraag naar affiliate sites. Bij Stellia kan je affiliate sites huren voor een vast bedrag per maand, inclusief hosting en helpdesk. Bij Stellia kan je dus meteen aan de slag als publisher zonder dat je grote investeringen hoeft te doen voor de aanschaf van affiliate sites.

Start een affiliate site