Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate Shop

Wat is precies een affiliate shop? Je kan je afvragen wat nou het verschil is tussen een online webshop en een affiliate webshop. In beide webshops kan je immers producten (of diensten) kopen. Er zit echter nogal wat verschil in. Als je een “gewone” webshop hebt, dan verkoop je zelf producten of diensten.

Jij bent de verkoper, verzendt de bestellingen, doet de inkoop en alles wat het verder bij komt kijken. Een gewone webshop is dus eigenlijk gewoon een winkel maar dan op het internet. Een affiliate webshop is geen gewone winkel maar een website waar je producten vindt van adverteerders, vaak van verschillende winkels en bedrijven zodat je kunt vergelijken en meer keuze hebt. Een affiliate shop wordt beheerd door een publisher.

 

Affiliate Shop

 

Hoe werkt een affiliate shop

Als je een affiliate shop begint, dan word je publisher voor een of meer adverteerders. Je verkoopt zelf niks maar promoot alleen producten van anderen. Je richt daarvoor een speciale affiliate website in die moet voldoen aan bepaalde specificaties. Een veelgehoorde term in dat verband is de “productfeed”. Dit is een feed die je adverteerder ter beschikking stelt waarmee je heel eenvoudig (tot duizenden) producten in je affiliate shop kunt zetten. Bezoekers van jouw affiliate shop kunnen die producten bekijken en als ze op een bepaald product klikken, dan worden ze omgeleid naar de daadwerkelijke verkoper. In de affiliate shop maak je dus feitelijk alleen reclame voor de producten van iemand anders.

 

Affiliate Shop

 

Voorbeeld affiliate shop versus gewone shop

Als voorbeeld nemen we een webshop met elektronica. Een gewone webshop zou bijvoorbeeld een webshop van BCC zijn, een bedrijf dat elektronica verkoopt. Als bezoeker kan je in die webshop van BCC rondkijken, kiezen en bestellen. Je kijkt op de site van BCC en koopt bij BCC.
Heb je een affiliate shop in elektronica, dan promoot je de producten van diezelfde BCC. Het leuke is dat je in jouw affiliate schop tegelijkertijd ook producten van andere bedrijven kunt promoten.

Bijvoorbeeld van Media Markt en Expert. Je kunt de bezoekers van je website een veel ruimere keus bieden waardoor ze ook beter gebruik kunnen maken van aanbiedingen. Een bezoeker van je affiliate shop die klikt op een product wordt vervolgens omgeleid naar de daadwerkelijke verkoper. In dit geval dus naar BCC, Media Markt of Expert. Koopt die bezoeker vervolgens daadwerkelijk een product? Dan krijg jij daarvoor een commissie van de betreffende adverteerder.

Start een affiliate site