Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate publisher

Een affiliate publisher is iemand die reclame maakt voor een derde partij op zijn website. Spreken we alleen van publisher dan wordt hier in de wereld van affiliate marketing mee bedoeld dat de publisher producten promoot van een adverteerder. De affiliate krijgt hiervoor een commissie die vooraf is overeengekomen. Het woord publisher betekent ook wel websitebeheerder. De websitebeheerder biedt ruimte op zijn website aan anderen om te adverteren.

Spreken we echter over affiliate publisher dan betekent dit dat er sprake is van affiliate marketing. Affiliate Marketing is steeds populairder want het is een vrij eenvoudige manier om geld te verdienen op het internet. Omdat er steeds meer affiliate publishers zijn, wordt de concurrentie steeds groter en moeten affiliate publishers steeds meer doen om voldoende bezoekers naar hun website te trekken.

 

Affiliate marketing wat is dat?

 

Wat doet een affiliate publisher

En affiliate publisher promoot dus producten van adverteerders en verdient hiermee geld. Je kunt dit hobbymatig doen met één of enkele websites. Er zijn ook professionele affiliate publishers die honderden affiliate marketing webshops hebben. Een publisher meldt zich doorgaans aan bij een affiliate netwerk om in contact te komen met een adverteerder. Bij het netwerk kan de affiliate publisher kiezen uit honderden campagnes die door de adverteerders worden aangeboden.

Zij kunnen hier promotiemateriaal zoals banners en productfeeds krijgen om in de webshop te zetten. Bij elke campagne van een adverteerder staat welke commissie wordt geboden voor bereikte conversies. De affiliate publisher kan kiezen voor commissie voor gegenereerde verkopen maar bijvoorbeeld ook voor gegenereerde leads of pageviews.

De affiliate publisher wil een zo groot mogelijke doelgroep bereiken om zoveel mogelijk conversies te krijgen. Voor elke verkoop krijgt hij of zij een commissie, vaak tussen de 5 en 10% van het verkoopbedrag. Om de webshop onder de aandacht te brengen van geïnteresseerden wordt vaak gekozen voor het schrijven van interessant teksten op de site of voor bloggen en vloggen.

Ook het delen van informatie op social media zoals Facebook en Instagram of Twitter zijn veelgebruikte kanalen om bezoekers naar de affiliate website te krijgen.

 

Affiliate marketing wat is dat?

 

Hoe word je affiliate publisher

Vroeger had je allerlei technische kennis nodig om affiliate publisher te worden. Tegenwoordig is dat niet meer nodig en kunnen ook mensen die weinig verstand hebben van webshops affiliate publisher worden. Bij Stellia zijn kant-en-klare webshops te huur die je nog wel naar je eigen inzicht kunt aanpassen maar dit is niet erg moeilijk. Om geschikte adverteerders te vinden meld je je simpelweg aan bij een affiliate netwerk zoals Daisycon of TradeTracker. Dit is gratis. Ook het importeren van een product feed of banners is binnen het Stellia CMS heel eenvoudig. Je kunt via Stellia ook zonder dat je verstand hebt van programmeren, websites bouwen of andere technieken op een eenvoudige manier zelf affiliate publisher worden en zo geld verdienen op het internet.

Start een affiliate site