Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate producten

Wil jij als publisher aan de slag, dan heb je een enorme keuze uit affiliate producten. Je kunt werkelijk van alles gaan promoten, van snelkookpan tot visgerei, reizen of kleding. Producenten en leveranciers van producten willen graag zoveel mogelijk verkopen. Dat geldt voor alle zaken die er maar te koop zijn en dat betekent dat je als publisher kunt kiezen uit een oneindige hoeveelheid affiliate producten. Het voordeel van deze grote keuze is dat je affiliate producten kunt gaan promoten die bij jou passen. Het vraagt wat inzet en kennis om een webshop bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor affiliate producten die jou boeien of waar je wat van weet. Je kunt er dan gemakkelijker teksten overschrijven of over gaan bloggen. Alleen een webshop in de lucht brengen met affiliate producten erop is doorgaans niet genoeg om een interessant inkomen met affiliate marketing te verwerven.

 

Affiliate producten

 

Kiezen uit affiliate producten

Als je eenmaal hebt aangemeld bij een affiliate netwerk, dan vind je een uitgebreid aanbod van adverteerders. Hoe groter het netwerk, hoe meer adverteerders er zijn en hoe groter je keuze is uit affiliate producten. En hoe meer campagnes er zijn waaruit jij kunt kiezen. Per campagne staat altijd aangegeven welke verdiensten ermee gemoeid zijn; de commissies. Het ene product levert natuurlijk meer op dan het andere product. De marge op de verkoop van een paar potloden is veel kleiner dan de marge op de verkoop van een complete sauna. Bij de keuze van de affiliate producten die je wilt gaan promoten moet je rekening houden met verschillende aspecten. Het kan interessant zijn om dure producten te promoten omdat je dan ook veel commissie krijgt. Bedenkt echter dat er veel meer publishers zijn die zo denken en je dus een flinke concurrentie hebt. Als je eenmaal per maand een groot product verkoopt heb je minder inkomsten dan wanneer je een grote hoeveelheid goedkopere producten kunt verkopen.

 

Affiliate producten

 

Soorten affiliate producten

Bij affiliate producten denken we aan tastbare en spullen zoals stoelen, tafels of aan nieuwe banden voor een auto. Bedenk echter dat diensten ook affiliate producten zijn. Diensten kun je ook promoten. Sommige adverteerders willen graag dat je zorgt voor meer bezoekers op de website en betalen voor pageviews of clicks. Je verkoopt dat niet direct affiliate producten in de zin van spullen maar toch vallen dit soort affiliate bezigheden ook onder de affiliate producten.

Affiliate producten zet je op je affiliate website met behulp van een product feed. Deze product feeds worden door de adverteer aangeboden via het affiliate netwerk. Via Stellia CMS is het heel eenvoudig en product feed in je webshop te zetten. Je hebt binnen een handomdraai duizenden producten op je website.

Start een affiliate site