Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate Platform

Het woord platform is een beetje een vaag woord. Als we kijken wat het precies betekent, dan wordt met platform gedoeld op ‘een organisatie waarin men samenwerking en overleg tussen verschillende groeperingen tot strand brengt’. Combineren we het woord platform met het woord affiliate, dan betekent dit dus dat een affiliate platform een organisatie is waarbij affiliate marketing een rol speelt. Omdat er bij affiliate marketing nogal wat partijen betrokken zijn, zijn er ook veel verschillende platforms voor affiliate marketing. We gaan hieronder eens kijken welke platforms dat zoal zijn.

 

Affiliate platform

 

Netwerk als affiliate platform

Een belangrijk affiliate platform is het affiliate netwerk. Hier vinden publishers en adverteerders elkaar. Als je als affiliate aan de slag wilt, dan moet je aanmelden bij affiliate netwerk of aanmelden bij een partnerprogramma van een grotere winkel. Op het affiliate platform van een affiliate netwerk kan je een geschikte adverteerder vinden en kan je ook nog eens kiezen uit honderden verschillende adverteerders. Die adverteerders bieden via het affiliate platform de benodigde promotiematerialen aan. Daarnaast kun je op een affiliate platform zoals een affiliate netwerk ook heel veel informatie vinden over affiliate marketing. Een andere belangrijke taak van het affiliate netwerk is het bijhouden van de conversies tussen publisher en adverteerder en het uitkeren van de commissies. Het affiliate netwerk is dan ook een van de bekendste affiliate platforms.

 

Affiliate platform

 

Forum als affiliate platform

Een forum op het gebied van affiliate marketing kan ook worden gezien als een affiliate platform. Hier ontmoeten publishers elkaar en kunnen ze van elkaar leren. Heb je bepaalde vragen, dan kan je ze op het forum stellen en krijg je antwoord van mensen die net als jij publisher zijn. Het is dus een erg handige manier om snel informatie en hulp te krijgen of te geven. Daarnaast vind je op dit soort forums ook heel veel interessante informatie over affiliate marketing zoals blogs en nieuwsberichten.

Andere websites als affiliate platform

Stellia is ook een affiliate platform. Hier kun je namelijk heel veel informatie vinden over affiliate marketing, je aanmelden als klant en een (al dan niet gratis) account aanmaken. De helpdesk staat steeds voor je klaar om je te helpen bij het inrichten van je webshop of om andere vragen te beantwoorden. Omdat affiliate marketing erg populair is, zie je steeds meer websites die kunnen worden aangemerkt als affiliate platform. In de marketing zijn namelijk ook veel tekstschrijvers actief, webbouwers, web designers, bloggers en vloggers en andere specialisten die ook informatie en samenwerking bieden op het gebied van affiliate marketing.

Start een affiliate site