Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate Partnerprogramma

Affiliate worden van een adverteerder kan via een netwerk maar ook via een affiliate partnerprogramma. Je promoot dan niet alleen de producten van die adverteerder maar alles loopt ook verder via die adverteerder. Ben je publisher bij een affiliate netwerk, dan houdt het netwerk je conversies bij en betaalt je commissie uit. Bij een partnerprogramma van bijvoorbeeld Wehkamp heb je alleen rechtstreeks te maken met Wehkamp. Zij houden zelf de conversies bij en betalen je commissie uit. Natuurlijk kan je ook beide kanalen gebruiken. Je meldt je dan aan bij een affiliate netwerk en wordt daarnaast ook partner bij een affiliate partnerprogramma.

 

Affiliate partnerprogramma

 

Affiliate partnerprogramma nader bekeken

Als voorbeeld kijken we naar het affiliate partnerprogramma van Wehkamp. Wehkamp biedt haar publishers via het eigen affiliate partnerprogramma tot 12% commissie. Dat is best hoog. Houd er wel rekening mee dat Wehkamp in dat geval wel eisen stelt aan je website. Ze willen natuurlijk publishers die zoveel mogelijk tijd (en liefst ook geld) steken in hun werkzaamheden als affiliate. Daar staat tegenover dat je ook hulp krijgt. Zo biedt Wehkamp uitgebreide ondersteuning met promotiematerialen maar ook bijvoorbeeld met het bedenken van ideeën voor content. Je zult wel concurrentie hebben van andere publishers die dezelfde producten promoten als jij. Het is dus extra belangrijk om je te onderscheiden van anderen. Dit kan je doen door veel tijd en moeite te steken in je webshop, deze te voorzien van goede content en bijvoorbeeld te gaan bloggen. Het is belangrijk en ook noodzakelijk om een grote achterban op te bouwen.

 

Affiliate partnerprogramma

 

Affiliate partnerprogramma of netwerk?

Waar je voor kiest hangt van je persoonlijke voorkeur en doelstellingen af. Wil je een grote keuze hebben uit adverteerders en meerdere webshops hebben dan kan je je beter aanmelden bij een affiliate netwerk. Hier kan je kiezen uit honderden adverteerders en campagnes. Loopt het niet lekker met een bepaalde adverteerder dan stap je zo over naar een andere. Stel je prijs op persoonlijk contact, feedback en hulp dan is een partnerprogramma een goede keuze. Bij een netwerk heb je niet of nauwelijks contact met je adverteerder(s), bij een affiliate partnerprogramma heb je dat wel.

Start een affiliate site