Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate Partner worden

Wil jij affiliate partner worden? In dat geval moet je jezelf een aantal vragen stellen. Wil je partner worden van één adverteerder of van meerdere adverteerders? Wil je persoonlijk contact met je affiliate partner of vind je dat niet nodig? Ga je veel tijd (en misschien geld) investeren, of ben je dat niet van plan? De antwoorden op deze vragen geven je meer inzicht van jouw wensen en ideeën en zo weet je beter van welke adverteerder jij affiliate partner wilt worden. Je kunt adverteerders namelijk op verschillende manieren “ontmoeten”. Als je je bij een affiliate netwerk aanmeldt, dan heb je een grote keuze uit adverteerders. Je kunt echter ook kiezen voor één adverteerder en deel uit gaan maken van een partnerprogramma.

 

Affiliate partner worden

 

Affiliate partner worden via een netwerk

Als je je hebt aangemeld bij een affiliate netwerk dan zie je aanbiedingen staan van adverteerders waarvan je affiliate partner kan worden. Je kunt bij de grotere netwerken zoals TradeTracker, Daisycon en Awin kiezen uit honderden campagnes en heel veel adverteerders. Er zit dus altijd wel wat voor je bij. Daarbij kan je natuurlijk heel eenvoudig affiliate partner worden van meerdere adverteerders. Zo spreid je je kansen en kan je ontdekken wat het beste bij je past. Je kiest uit campagnes van grote maar ook van kleinere bedrijven. Het contact met jouw adverteerder(s) loopt via het netwerk. Zij houden de conversies bij en betalen je uit. Meestal heb je geen rechtstreeks contact met de adverteerder.

 

Affiliate partner worden

 

Affiliate partner worden in een partnerprogramma

Het is ook mogelijk om affiliate partner te worden bij één grote partij. Overigens kan je dat natuurlijk ook combineren met werkzaamheden bij een netwerk. Als je deelneemt aan een partnerprogramma dan heb je meer persoonlijk contact met je adverteerder. De adverteerder houdt ook zelf de conversies bij en betaalt je commissie uit. Je promoot alleen de producten van jouw adverteerder. Voorbeelden van grotere adverteerders die een eigen partnerprogramma aanbieden zijn Wehkamp en Coolblue. Zowel als partner via een partnerprogramma als via een netwerk zal de adverteerder eerst nagaan of je voldoet aan de gestelde voorwaarden. Meestal hebben die betrekking op je webshop, die moet wel mooi zijn en geschikt zijn voor het promoten van de producten van de door jou gekozen adverteerder.

Start een affiliate site