Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate Partijen

Affiliate marketing kent verschillende affiliate partijen. De belangrijkste twee zijn daarbij de publisher en de adverteerder. Deze twee kunnen niet zonder elkaar. De publisher bedient de adverteerder; de adverteerder betaalt de publisher voor zijn diensten. Dit is de kern van affiliate marketing.

Daarnaast kunnen allerlei andere affiliate partijen worden ingeschakeld. De publisher kan bijvoorbeeld een webdesigner inschakelen of een tekstschrijver. Een adverteerder kiest vaak voor de hulp van een marketeer of een specialist in het maken van banners en dergelijke. Het affiliate netwerk echter is de meest voorkomende derde affiliate partij.

 

Affiliate Partijen

 

Affiliate partijen: het netwerk

Publisher en adverteerder werken samen maar moeten elkaar wel eerst vinden. Deze twee affiliate partijen vinden elkaar doorgaans op een affiliate netwerk. Zij communiceren via het netwerk hoewel we wel steeds meer zien dat adverteerder en publisher de voorkeur geven aan persoonlijk contact. De adverteerder zet een aanbod op het affiliate netwerk; de publisher kan hierop ingaan.

De adverteerder biedt een commissie voor gegenereerde conversies en de benodigde materialen waarmee de publisher zijn website kan inrichten. De publisher gaat vervolgens de producten van de adverteerder promoten en krijgt een commissie voor de bereikte resultaten. Dat kan een verkoop zijn maar ook een lead of een vooraf afgesproken aantal kliks of views. Het affiliate netwerk houdt ook het verkeer bij tussen publisher en adverteerder en betaalt de commissies uit.

 

Affiliate Partijen

 

Andere affiliate partijen

De driehoek publisher-adverteerder-netwerk is de basis voor affiliate marketing. Om de samenwerking te verbeteren kunnen partijen kiezen voor de diensten van externe partijen. Een publisher heeft misschien een website bouwer nodig. Wil hij zijn website meer bekendheid geven, en dus meer bezoekers krijgen, dan schakelt hij vaak een tekstschrijver in. Een tekstschrijver kan goede teksten op de affiliate site zetten en interessante blogs schrijven.

Een goede campagne, al dan niet betaald op Google, kan je laten doen door een ervaren marketeer. Adverteerders moeten zo goed mogelijk materiaal aanleveren en niet iedereen heeft daarvoor de kennis in huis. Zij huren dan ook vaak specialisten in die een product feed kunnen maken of banners en ander advertentiemateriaal.

 

Affiliate Partijen
Start een affiliate site