Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate Netwerken

Omdat affiliate marketing erg populair is, zijn er de afgelopen tijd ook steeds meer affiliate netwerken verschenen. Allereerst leggen we hier uit wat een affiliate netwerk precies is waarna we enkele netwerken benoemen. Inmiddels zijn veel netwerken ook internationaal actief. Dit is natuurlijk logisch gezien de globalisering die het internet te weeg heeft gebracht. Steeds meer bedrijven zijn internationaal actief.

 

Affiliate Netwerken

 

Wat zijn affiliate netwerken

Bij affiliate marketing zijn altijd twee partijen betrokken: de adverteerder en de publisher. De adverteerder wil graag dat zijn producten en/of diensten worden gepromoot en de publisher neemt deze taak op zich.

Deze twee partijen moeten elkaar wel kunnen vinden en dat doen zij via affiliate netwerken. Beide partijen melden zich aan bij een of meer affiliate netwerken en kunnen daar zaken met elkaar doen.

 

Affiliate Netwerken

 

Taken affiliate netwerken

Als de twee partijen elkaar hebben gevonden en zaken gaan doen dan, moet het digitale verkeer tussen deze twee ook worden geregeld. De adverteerder biedt promotiemateriaal aan dat de publisher kan gebruiken. Ook dit digitale verkeer loopt via het netwerk.

Vervolgens moet ook worden bijgehouden wat de prestaties van de publisher zijn, de zogenaamde conversies die hij of zij bereikt ten gunste van de adverteerder. De adverteerder betaalt hiervoor. Dit bijhouden van het verkeer dat plaatsvindt op het internet is ingewikkeld en vereist specialistische software. Ook deze dienst loopt via de affiliate netwerken. Zij houden bij welke verkopen voor een adverteerder via welke publisher zijn gegenereerd. De publisher krijgt hiervoor een commissie van de adverteerder die vervolgens door het netwerk wordt uitgekeerd.

Affiliate netwerken hebben dus belangrijke taken waar adverteerders en publishers dankbaar gebruik van maken.

 

Affiliate Netwerken

 

Enkele affiliate netwerken

Bekende affiliate netwerken zijn TradeTracker, Daisycon en Awin. Dit zijn de grotere netwerken waar publishers uit duizenden affiliate campagnes kunnen kiezen. Deze netwerken zijn gespecialiseerd en bieden hulp en ondersteuning en uitgebreide informatie voor zowel adverteerders als publishers.

Zo vind je op hun websites informatie over affiliate marketing en regelmatig interessante blogs. Kijk eens bij de affiliate netwerken om te onderzoeken welke het beste bij jou past.

Start een affiliate site