Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate Netwerk

Wil je als publisher (of adverteerder) aan de slag met geld verdienen op het internet, dan kom je meestal niet om een affiliate netwerk heen. Een affiliate netwerk is een intermediair, een soort marktplaats voor affiliate marketing. Hier vinden affiliates (publishers) en adverteerders elkaar.

Een affiliate netwerk heeft meer taken dan alleen het bij elkaar brengen van deze twee partijen. Er zijn verschillende affiliate netwerken actief in Nederland. Enkele namen zijn TradeTracker, Daisycon en Awin. Ze werken in grote lijnen hetzelfde en de meeste netwerken zijn inmiddels ook internationaal actief.

 

Affiliate netwerk

 

Taken van het affiliate netwerk

Een affiliate netwerk brengt dus affiliates en adverteerders bij elkaar. De communicatie tussen deze twee partijen verloopt ook (grotendeels) via het netwerk. Zo plaatst de adverteerder alle benodigde promotiematerialen op de website van het netwerk, uiteraard via een beveiligde omgeving.

Je hebt een account nodig bij een netwerk om gebruik te maken van de diensten van het netwerk. Eenmaal aangemeld dan kunnen publishers vervolgens gebruik maken van het materiaal. Denk aan banners en korting codes en natuurlijk de productfeeds.

Het netwerk houdt ook bij via welke publisher een verkoop of andere conversie heeft plaatsgevonden. Doorgaans eenmaal per maand betaalt het affiliate netwerk de publishers uit. Zij ontvangen dan de commissie waarop zij recht hebben uit gegenereerde conversies. Door middel van coockietracking houdt het netwerk 24/7 bij via welke website bijvoorbeeld een verkoop heeft plaatsgevonden. Ook leads, views en andere conversies worden door het netwerk geregistreerd.

Andere diensten affiliate netwerk

De meeste affiliate netwerken bieden ook andere diensten aan. Denk aan support en nieuwsbrieven maar ook uitgebreide informatie over affiliate marketing. Zeker de grotere affiliate netwerken bieden een schat aan informatie op hun website. Bij TradeTracker bijvoorbeeld vind je een uitgebreid kenniscentrum op de website en interessante blogs.

Affiliate marketing zonder netwerk

Wil je je niet aanmelden bij een affiliate netwerk, dan ben je aangewezen op grotere adverteerders zoals Wehkamp en Coolblue. Zij bieden een eigen netwerk, partnerprogramma genoemd. Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor een eigen partnerprogramma. Een van de redenen hiervoor is dat deze bedrijven meer persoonlijk contact willen met hun publishers.

Start een affiliate site