Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate Netwerk Nederland

Wil jij als affiliate aan de slag, dan moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk of een partnerprogramma van een groter bedrijf. Er zijn verschillende affiliate netwerken actief in Nederland. Een bekend affiliate netwerk Nederland is TradeTracker. Dit is een groot affiliate netwerk waar je als publisher kan kiezen uit honderden, zo niet meer dan duizend verschillende affiliate campagnes.

Andere bekende affiliate netwerken Nederland zijn Daisycon en Awin. Een affiliate netwerk Nederland is tegenwoordig vaak ook internationaal bezig. Door de globalisering en alle mogelijkheden van het internet wordt internationaal adverteren steeds populairder.

 

Affiliate netwerk Nederland

 

Verschillen tussen affiliate netwerken Nederland

Om een geschikt affiliate netwerk Nederland te kunnen kiezen moet je natuurlijk weten wat de verschillen en overeenkomsten van de verschillende netwerken zijn. Naast de grootte van het netwerk is een verschil het aanbod aan campagnes. Door op de verschillende websites te kijken kan je al een goede indruk krijgen van de netwerken. Daisycon bijvoorbeeld, maakt allerlei handige tools die het jou als affiliate marketeer een stukje makkelijker maken.

Een hele grote speler in de affiliate wereld is Tradedoubler. Hier vind je grote adverteerders zoals Microsoft, Orange en banken zoals ING. Het grootste netwerk in Nederland is Awin. Dit netwerk is ontstaan uit andere kleinere affiliate netwerken.

Om een geschikt affiliate netwerk Nederland te kiezen kun je het beste op de verschillende websites van de netwerken kijken. Hier vind je altijd uitgebreide informatie over het netwerk zelf. Handig is ook dat je op de verschillende affiliate netwerken andere informatie vind over affiliate marketing.

Leuke en interessante blogs en kennisbank artikelen bijvoorbeeld. Service en support zijn ook belangrijk.

Affiliate netwerk Nederland: partner programma’s

Waar de affiliate netwerken vraag en aanbod, dus publishers en adverteerders, bij elkaar brengen, bieden partnerprogramma’s een eigen affiliate netwerkdienst van een bedrijf.

Coolblue bijvoorbeeld biedt een eigen partnerprogramma en ook Wehkamp doet dit. Uiteraard promoot je dan alleen de producten van dat bedrijf zelf. Meld je je aan bij je affiliate netwerk Nederland dan kan je producten van allerlei verschillende adverteerders promoten.

Dit heeft wel als voordeel dat je eventuele risico’s meer kunt spreiden en ook veel gemakkelijker meerdere webshops kunt maken en beheren.

Start een affiliate site