Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate model

Als gesproken wordt over het ‘affiliate model’ dan wordt daar meestal het verdienmodel mee bedoeld. Het traditionele affiliate model is het doorverwijzen van verkeer vanaf een publisher naar een adverteerder.

Anders gezegd: bezoekers in een affiliate webshop klikken op een bepaald product en worden vervolgens omgeleid naar de werkelijke verkoper, de adverteerder. Dit affiliate model wordt verreweg het meest gebruikt maar er zijn wel actuele ontwikkelingen. Innovatie in de affiliate marketing is nodig door de ingrijpende marktveranderingen op technologisch gebied.

Een andere betekenis van affiliate model kan de webshop zelf zijn. Affiliates willen graag zien wat anderen doen zodat zij ideeën krijgen van de mogelijkheden. Op het internet kan je veel voorbeelden vinden van affiliate webshops en ook bij Stellia kan je affiliate model webshops bekijken.

 

Affiliate model

 

Affiliate modellen en verdienmodellen

Binnen het standaard affiliate model (publisher – adverteerder) zijn er een aantal verdienmodellen. Hier wordt ook wel gesproken van commissies.

Het meest gebruikte verdienmodel is de Cost Per Sale (CPS). Affiliates worden beloond voor elke verkoop die via hun webshop loopt. Zij krijgen een percentage van de omzet wisselend van 5 tot 10%. Een ander veel gebruikt verdienmodel is de Cost Per Lead. Hier krijgt de affiliate commissie voor elke aangebrachte lead. Tenslotte zijn er ook affiliate verdienmodellen voor Cost per View en Cost Per Click.

Affiliate model webshop

Als affiliate is het ook belangrijk om affiliate model webshops te bekijken. Hoe doen anderen het? Welke mogelijkheden zijn er allemaal om een affiliate webshop te beginnen? Als je affiliate wordt bij Stellia dan kan je gebruik maken van alle mogelijkheden binnen het CMS. Je kiest dan uit een groot aantal affiliate model webshops die je alleen nog maar hoeft in te richten.

Alle technische specificaties zijn al voor je verzorgd. Op de website kan je voorbeelden van webshops bekijken. Verschillende shopping modellen maar ook speciale affiliate webshops voor het promoten van reizen. Je kunt bij Stellia ook een blog affiliate model website kiezen.

Start een affiliate site