Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen op het internet. Affiliates maken reclame voor producten van derden, de zogenoemde adverteerders. Tot de komst van het internet werd er reclame gemaakt op allerlei andere manieren: folders, advertenties en televisie commercials bijvoorbeeld. Sinds het internet er is, groeit het aantal websites en webshops waarop particulieren maar voornamelijk bedrijven en winkels hun producten aan de man brengen Deze bedrijven willen zoveel mogelijk bekendheid op het internet. Affiliates helpen hen daarbij door op hun eigen websites de producten van deze adverteerders te promoten.

 

Affiliate marketing

 

Betrokken partijen bij marketing

In de vorige alinea zagen we het al; bij affiliate marketing zijn adverteerders en affiliates betrokken. Zij kunnen niet zonder elkaar. Deze twee partijen vinden elkaar bij een affiliate netwerk, een belangrijke partij bij affiliate marketing. Adverteerders bieden hier advertentie campagnes aan die affiliates op hun beurt kunnen gebruiken voor hun websites. De adverteerder biedt een productfeed aan waarmee de affiliate duizenden producten op zijn website kan zetten.

Een productfeed maakt het mogelijk dit in een simpele handeling te doen. Daarnaast bieden adverteerders vaak extra advertentiemateriaal aan zoals bijvoorbeeld banners of kortingscodes. Het affiliate netwerk houdt verder ook het verkeer bij tussen affiliate en adverteerder zodat duidelijk is welke verkoper via welke affiliate is gegenereerd. Dit gebeurt met behulp van tracking cookies. Doorgaans betaalt het affiliate netwerk de affiliates maandelijks hun verdiensten uit.

 

Affiliate marketing

 

Verdienmodellen affiliate

Adverteerders bieden hun advertentie campagnes aan met een daarbij behorend verdienmodel. De ene adverteerder kiest er voor te betalen voor kliks op zijn website. Een andere adverteerder wil graag zoveel mogelijk bezoekers op zijn website en betaalt per aantal views. Een ander verdienmodel is de pay per lead.

Deze adverteerders willen bijvoorbeeld graag dat mensen zich via hun website inschrijven voor een wekelijkse nieuwsbrief of mensen die lid worden van een vereniging. Het meest gekozen verdienmodel is de pay per sale. In dit geval worden affiliates betaald voor elke verkoop die via hun site wordt gegenereerd. Zij krijgen dan een percentage van het verkoopbedrag.

 

Affiliate marketing

 

Andere affiliate partijen

Er kunnen nog allerlei andere partijen betrokken zijn bij affiliate marketing. Websitebouwers, tekstschrijvers en seo specialisten bijvoorbeeld. Een speciaal affiliate CMS is ook heel populair. Immers, affiliates hoeven dan geen grote hoeveelheden tijd en/of geld te steken in websites (laten) bouwen maar kunnen snel, tegen geringe kosten over speciale affiliate websites beschikken. Ervaring leert dat een CMS platform als Stellia CMS het beste werkt. Ook specialisten zoals vormgevers en designers of technische mensen die banners en dergelijke kunnen maken zijn vaak betrokken bij affiliate marketing.

Start een affiliate site