Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing wat is dat?

Vraag jij je wel eens af “Affiliate marketing wat is dat?” Lees of luister dan verder want in dit artikel wordt uitgelegd wat affiliate marketing is. Affiliate marketing betekent geld verdienen op het internet door producten te promoten. Hoe doe je dat dan, vraag je je nu waarschijnlijk af. Ook dat wordt in dit artikel uitgelegd. Het is waarschijnlijk simpeler dan je denkt!

 

Affiliate marketing wat is dat?

 

Uitleg term affiliate

Een affiliate is iemand die zijn best doet de producten van iemand anders te verkopen. Het is een verkoper, maar hij verkoopt niet zijn eigen spullen, maar die van een ander. Een affiliate verkoopt de spullen niet rechtstreeks, maar beveelt ze aan bij anderen. Voor elke verkoop krijgt de affiliate een geldbedrag. Dat heet commissie.

Denk maar eens aan de verkopers die vroeger langs de deuren gingen om een encyclopedie aan de man te brengen. Verkocht hij een encyclopedie? Dan kreeg hij een geldbedrag. Een affiliate doet hetzelfde als de verkoper van toen, alleen nu op het internet. En wel met zijn eigen website. Vroeg jij je af “affiliate marketing wat is dat”, dan weet je nu wat een affiliate is. Nu de uitleg wat marketing is.

 

Affiliate marketing wat is dat?

 

Uitleg wat is marketing

Marketing betekent kort gezegd reclame maken. De verkoper van een encyclopedie van net liet waarschijnlijk vroeger een foldertje achter als iemand niet thuis was. Er werden sowieso veel folders gedrukt en er waren advertenties in bladen. Dat is nog steeds wel zo, maar tegenwoordig wordt natuurlijk ook heel veel reclame gemaakt op het internet. Immers, het aantal verkopen via internet neemt razendsnel toe.

Wie kijkt er niet even op internet als hij een reis wil boeken, een nieuwe wasmachine nodig heeft of een laptop wil kopen? Precies, bijna iedereen. Daarom willen veel verkopers (adverteerders als het over affiliate marketing gaat), best wel geld betalen aan reclame op internet. Marketing dus!

 

Affiliate marketing wat is dat?

 

Hoe werkt affiliate marketing?

Je hoeft je nu niet meer af te vragen “affiliate marketing wat is dat” maar je weet nog niet precies hoe het werkt. Ook dat is vrij simpel. Affiliates hebben een of meer websites waarop zij producten promoten van adverteerders. Dat kan van alles zijn, van schoenen tot reizen, voetbalshirts of computerbenodigdheden.

Affiliates en adverteerders kunnen elkaar vinden bij een zogenaamd affiliate netwerk, een soort marktplaats voor affiliate. Hier kiezen affiliates de adverteerders die zij interessant vinden en kunnen zij een zogenaamde productfeed laden op hun eigen website. Koopt er nu iemand via de site van de affiliate een product bij de adverteerder? Dan krijgt de affiliate een geldbedrag, een commissie.

Start een affiliate site