Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing voorbeeld

Er zijn verschillende manieren waarop affiliate marketing wordt toegepast. De meest gekozen manier is een webshop. Op een website met een webshop worden producten van adverteerders getoond, al dan niet met kortingen en andere voordelen. Een ander affiliate marketing voorbeeld: dagaanbiedingen. Op deze sites worden elke dag de leukste aanbiedingen getoond. Dan zijn er ook nog kortingscodewebsites, vergelijkingswebsites en andere voorbeelden.

 

Affiliate marketing voorbeeld

 

Affiliate marketing voorbeeld: webshop

Een affiliate start een mooie website met een webshop en meldt zich aan bij een affiliate netwerk. Hij of zij laadt de productfeed uit een campagne in en voila, de webshop zit vol producten. Je kan van meerdere adverteerders de productfeed invoeren zodat je een leuke mix hebt van aanbiedingen en producten. Je kan meteen beginnen met affiliate en je website gaan promoten op social media en via andere kanalen.

 

Affiliate marketing voorbeeld

 

Affiliate marketing voorbeeld: dagaanbiedingen

Dagaanbiedingen affiliates verzamelen tijdelijke acties en zetten die in hun eigen webshop. Bezoekers van deze sites krijgen elke dag aantrekkelijke koopjes te zien. Soms wordt er gewerkt met een teller waarop te zien is hoe lang de aanbieding nog geldt. We kennen allemaal wel de hotelkamer aanbiedingen.

 

Affiliate marketing voorbeeld

 

Vergelijkswebsites

Ze zijn steeds meer in opkomst: de vergelijkswebsites. Op deze websites worden producten vergeleken en het kan gaan om van alles: van zorgverzekeringen tot kleding en televisies. Grote vergelijkingssites vragen om veel specialistische, technische kennis.

 

Affiliate marketing voorbeeld

 

Andere affiliate voorbeelden

Heel populair zijn tegenwoordig de review websites. Potentiële kopers willen zich graag informeren voordat ze besluiten iets te kopen en lezen daarom de mening van andere mensen die het product al kochten. Een positieve review kan een potentiële koper overtuigen. Een ander affiliate marketing voorbeeld: content sites. Dit zijn affiliate websites waarop veel tekst staat, geschreven door bloggers en vaak voorzien van video’s. Met grote regelmaat worden deze websites gevoed en zo wordt een vaste klantenkring opgebouwd. Meestal hebben succesvolle content websites een grote autoriteit binnen hun branche en kunnen daarmee invloed uitoefenen op het doopgedrag van mensen.

Start een affiliate site