Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing voor dummies

Heb je wel eens van affiliate gehoord, of heb je er wat over gelezen? En snap je niet goed wat het nou precies inhoudt? Dan is deze tekst affiliate marketing voor dummies iets voor jou. We leggen hier kort en bondig uit wat affiliate marketing is.

 

Affiliate marketing voor dummies

 

Affiliate marketing voor dummies: de affiliate

Een affiliate is iemand die op het internet reclame maakt voor producten van verkopers. Dat kan een webshop zijn in computers, een winkel waar dameskleding wordt verkocht of een reisbureau. Of elke andere verkoper die klanten zoekt voor zijn product of dienst. Elk bedrijf zoekt immers naar klanten. Of het nou een advocatenkantoor is, een leverancier van houten panelen, een autoverkoper of een boekwinkel. Als affiliate help jij de verkoper (adverteerder) meer klanten te krijgen.

 

Affiliate marketing voor dummies

 

Affiliate marketing voor dummies: marketing

Marketing betekent reclame maken voor bedrijven. Dat kan op verschillende manieren en affiliate is er daar eentje van. Alle bedrijven zoeken kopers, mensen die geïnteresseerd zijn in hun producten. Totdat het internet er was, werden er folders rondgebracht, werd er geadverteerd in dagbladen en nog vroeger ging men de deuren langs om spullen aan de man te brengen. Tegenwoordig wordt er enorm veel verkocht via internet en daarom zijn de verkooptechnieken veranderd. Verkopers willen nu zoveel mogelijk hun producten laten zien op internet. Daarom willen zij affiliates wel betalen voor hun werk hen daarbij te helpen.

 

Affiliate marketing voor dummies

 

Affiliate marketing via jouw website

Om een verkoper te helpen meer klanten te krijgen heb je een website nodig. Een affiliate website. Die kan je zelf bouwen (kost tijd en vraagt kennis), laten bouwen (kost veel geld) of je kunt kiezen voor een affiliate CMS (beste optie). Kies je voor een affiliate CMS, dan kan je meerdere sites nemen en sneller geld verdienen. De websites van een CMS zijn al vrijwel klaar en hoef je alleen nog maar naar je eigen smaak aan te passen. Dit soort websites zijn ook geschikt om snel en gemakkelijk productfeeds op te zetten. Dit zijn de producten die je voor je adverteerder gaat promoten.

 

Affiliate marketing voor dummies

 

Affiliate marketing voor dummies: hoe verdien ik geld?

Ok, je hebt een affiliate website en wilt beginnen. Je meldt je aan bij een affiliate netwerk en kunt daar kiezen uit honderden adverteerders die je kunt helpen hun producten te verkopen. De adverteerders stellen zogenaamd promotiemateriaal beschikbaar, waaronder een productfeed. Deze feed zet je eenvoudig op jouw eigen website en voila, je hebt duizenden producten op je site. Het affiliate netwerk houdt bij welke koper bij welke verkoper iets koopt. Als dat via jouw website gebeurt, dan krijg jij commissie, vaak 5% tot 10% van het bedrag waarvoor is gekocht. Zó verdien jij dus geld als affiliate.

Start een affiliate site