Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing uitleg

Wat is dat nou precies, affiliate marketing? Affiliate marketing uitleg kan het beste stap voor stap. Allereerst moet je weten dat je voor affiliate marketing twee dingen nodig hebt: een website en een verkoper. Jij als affiliate bent namelijk de tussenpersoon tussen koper en verkoper. Heb je een verkoper en een website, dan kan je op zoek naar kopers. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder.

 

Affiliate marketing uitleg

 

Affiliate marketing uitleg: de website

Affiliate marketing doe je op een eigen website, of meerdere websites. Sommige mensen hebben honderden affiliate websites. Op die website zet je producten van een verkoper, dat kan van alles zijn: reizen, schoenen, visspullen, auto’s, pc-spullen en alles wat je verder kunt bedenken. Je website moet er leuk uitzien en overzichtelijk zijn. Om veel kopers te vinden moet je goed worden gevonden in de zoekmachines zoals Google.

Goede teksten op je website zijn daartoe de sleutel. Heb je kopers op je website, dan worden die omgeleid naar jouw verkoper, adverteerder genoemd, en daar kopen zij producten. Omdat die kopers afkomstig zijn van jouw website, krijg je voor elke verkoop een vergoeding. Bijvoorbeeld 10% van de prijs van het verkochte artikel.

 

Affiliate marketing uitleg

 

Affiliate marketing uitleg: de verkoper

In affiliate wereld wordt de verkoper de adverteerder genoemd. Als je affiliate bent, dan moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk (TradeTracker, Daisycon en andere). Hier vind je campagnes van honderden adverteerders waaruit je kan kiezen.

De adverteerders stellen ook promotiemateriaal beschikbaar zoals banners en kortingscodes maar het belangrijkste is de productfeed. De productfeed zet je op jouw eigen website en in een handomdraai heb je duizenden producten op je site die je kunt gaan promoten.

 

Affiliate marketing uitleg

 

Affiliate marketing uitleg: geld verdienen

Op het moment dat een koper op jouw website op een product klikt, wordt deze omgeleid naar de verkoper (adverteerder). Als deze persoon nu iets koopt, dan krijg jij commissie. Soms wil een adverteerder niet iets verkopen maar bijvoorbeeld mensen die zich inschrijven voor een nieuwsbrief of wil de adverteerder alleen kliks, zonder dat er perse iets hoeft te worden gekocht.

Het verkeer tussen jou en de adverteerder wordt geregistreerd door het affiliate netwerk. Die keren ook je verdiensten uit, meestal eenmaal per maand. Hoe meer verkopen, hoe meer geld.

Start een affiliate site