Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing tips

Wil jij als affiliate aan de slag en geld verdienen op het internet dan kan je wel wat tips gebruiken. Hieronder geven we je een aantal affiliate tips waar je vooral als beginner wat aan hebt.

 

Affiliate marketing tips

 

Affiliate marketing tip 1: kosten en baten

Vooral in het begin is het handig om je kosten en baten goed tegen elkaar af te wegen. We bedoelen daarmee dat je niet heel veel geld moet gaan investeren in affiliate marketing voordat je weet of het wat voor je is. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk als je het geld dat je met affiliate marketing verdient, in je zak kan steken. Als je in het begin veel kosten hebt gemaakt dan moet je die eerst terugverdienen. Je kunt affiliate marketing prima starten zonder veel kosten te maken. Waar kan je op besparen? Op de kosten van je affiliate website. Verder kan je besparen op je domeinnaam en op adverteren. Je kunt via social media prima een klantenbestand opbouwen zonder dat het je iets kost.

 

Affiliate marketing tips

 

Affiliate marketing tip 2: kies wat je leuk vindt

Als je producten gaat promoten van een adverteerder, kies dan een niche (markt) die je aanspreekt of waarvan je verstand hebt. Heb je niks met auto’s of met beautyproducten, begin daar dan ook niet mee. Later, als je meer websites hebt, moet je waarschijnlijk wel producten gaan promoten waar je minder mee hebt. In dat geval kan je je het beste inlezen op het internet zodat je toch wat van de betreffende markt weet

 

Affiliate marketing tips

 

Affiliate marketing tip 3: kies meerdere adverteerders

Een website met producten van meerdere adverteerders biedt bezoekers op jouw website meer variatie. Daarnaast is het voor jezelf ook handig om ervaring op te doen met verschillende adverteerders. Zo weet je welke goed geld opleveren en welke niet of minder.

 

Affiliate marketing tips

 

Affiliate marketing tip 4: Wees eerlijk en betrouwbaar

Bezoekers op je website moeten goed, duidelijk en eerlijk worden geïnformeerd. Zorg dat je informatie klopt en focus niet alleen op prijzen maar ook op onafhankelijke informatie.

 

Affiliate marketing tips

 

Affiliate marketing tip 5: houd je resultaten bij

Door regelmatig te onderzoeken hoe het er voor staat met je website kom je veel te weten. Houd Google analytics in de gaten en onderzoek wie je bezoekers zijn. Hoe lang blijven ze op je website? Waar haken ze af? Zo kan je je website verder optimaliseren.

 

Affiliate marketing tips

 

Affiliate marketing tip 6: vormgeving en tekst

Google en andere zoekmachines houden er van als er goede content op je website staat. Interessante teksten die passen bij je producten, informatief en goed geschreven. Ook afbeeldingen moeten passen bij je producten.

Start een affiliate site