Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing starten

Wil je affiliate marketing starten en heb je geen idee hoe je dat het beste kunt aanpakken? Lees eerst eens wat informatie over affiliate marketing op het internet en bij forums. Je kunt dan betere keuzes maken. Affiliate marketing is niet nieuw, maar werd tot voor kort vooral door professionals gebruikt als inkomstenbron. Steeds meer mensen kiezen nu voor affiliate marketing als bijbaan, vooral ook veel jongeren. Logisch als je bedenkt dat je met affiliate marketing snel een leuk extra inkomen kunt genereren en dat gewoon vanuit huis. Daarnaast willen ook steeds meer adverteerders bekendheid op het internet en kunnen daarvoor de kennis en inzet van affiliates goed gebruiken.

 

Affiliate marketing starten

 

Doorloop het stappenplan over affiliate

Affiliate marketing starten doe je het best aan de hand van een goed uitgedacht stappenplan. Het stappenplan in het kort:

1. Jezelf informeren over affiliate marketing
2. Bedenken wat je precies wilt gaan doen
3. Website, domeinnaam en hosting regelen
4. Aanmelden bij een affiliate netwerk
5. Je website optimaliseren
6. Marktonderzoek en strategie
7. Marketing.

Dit lijken misschien een boel stappen, maar dat valt best mee. De stappen 1 en 2 zijn natuurlijk heel persoonlijk. Misschien weet je al precies wat je wilt gaan doen en kun je zo met stap 3 verder om met affiliate marketing te starten.

 

Affiliate marketing starten

 

Goede affiliate domeinnaam zorgvuldig kiezen

Het is belangrijk dat de domeinnaam van je website goed past bij de producten die je wilt gaan promoten. Ben je eenmaal aangemeld bij een affiliate netwerk, dat is stap 4, dan zie je precies welke campagnes er allemaal beschikbaar zijn. Spreekt een campagne je wel aan, dan kan je een volgende website gaan maken en een toepasselijke domeinnaam aanvragen.

 

Affiliate marketing starten

 

Je affiliate webshop

Een belangrijk onderdeel van affiliate marketing starten is natuurlijk je website. Die kan je misschien zelf maken, maar dat kost je waarschijnlijk veel tijd. Misschien wil je meteen affiliate marketing starten met meerdere websites. Sites laten maken kost veel geld. Er is nog een andere oplossing: speciale affiliate marketing websites huren voor een paar euro per maand. Inclusief hosting.

Bij Stellia CMS kan je 10, 25 of 50 websites huren en er meteen mee aan de slag als affiliate. De websites die je huurt kan je nog aanpassen aan je eigen smaak qua lay-out en je zet er in een handomdraai een productfeed op. Een gratis proefaccount kan ook, dan kan je affiliate marketing starten met één website, zonder dat het je iets kost.

Start een affiliate site