Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing publishers

Een veelgehoorde kreet: affiliate marketing publishers. Wat zijn dat precies en wat doen ze? Publishers zijn mensen die iets laten zien: publiceren. Als je dit koppelt aan affiliate marketing dan betekent het “mensen die producten laten zien op een website om er geld mee te verdienen op het internet”. Affiliate marketing publishers laten producten zien van adverteerders; van verkopers dus. Publishers worden ook wel kortweg affiliates genoemd.

Bij affiliate marketing zijn een aantal partijen betrokken: in ieder geval een publisher en een adverteerder. Meestal ook nog andere partijen waaronder een affiliate netwerk. Wie wat doet lees je hierna.

 

Affiliate marketing publishers

 

Affiliate marketing publisher en adverteerder

Een adverteerder is een partij die iets wil verkopen. Dit kan een product zijn of een dienst. Soms wil een adverteerder niet direct iets verkopen maar bijvoorbeeld meer mensen die zich inschrijven op een nieuwsbrief, nieuwe leden voor een vereniging of simpelweg meer bezoekers op zijn website. Meer kliks en views dus. Om dit te bereiken maakt hij gebruik van de diensten van een publisher. De publisher geeft meer bekendheid aan de producten en diensten van de adverteerder, meestal door deze te promoten op een website.

 

Affiliate marketing publishers

 

Een publisher heeft vaak meer affiliate websites, soms honderden. Op elke website promoot hij weer andere producten en diensten van adverteerders. De adverteerder betaalt de affiliate / publisher zoals dat vooraf is afgesproken. Dat kan een percentage van de verkoopinkomsten zijn die de adverteerder dankzij de affiliate heeft. Het kan ook gaan om een vergoeding voor een aangebrachte lead of om vergoeding voor een bepaald aantal kliks of views op de website van de adverteerder.

 

Affiliate marketing publishers

 

Het affiliate netwerk

Het affiliate netwerk is de plek waar publishers en adverteerders elkaar kunnen vinden. De adverteerder biedt campagnes aan op het netwerk en de publisher kan kiezen uit de campagnes. Bij grotere affiliate netwerken zoals Daisycon, Awin en Tradetracker zijn er soms wel 1000 of meer campagnes waaruit publishers kunnen kiezen. Per campagne staat aangegeven hoeveel en waarmee de publisher geld kan verdienen. Dit heet commissie. Sommige publishers hebben een fulltime job aan affiliate marketing en verdienen er maandelijks een flinke boterham mee. Anderen doen het als bijbaantje en verdienen er een maandelijkse extra inkomen mee.

Start een affiliate site