Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing programma

Een affiliate marketing programma betekent eigenlijk hetzelfde als een affiliate marketing campagne. Adverteerders stellen affiliate marketing programma’s ter beschikking waarvan affiliates gebruik kunnen maken. Tot het programma, of zo je wilt in de affiliate campagne, behoren onder meer de productfeed, banners en tekst linkjes. Wat er precies beschikbaar is om te gebruiken op je website, verschilt per adverteerder. De ene adverteerder stelt meer materiaal beschikbaar dan de andere.

 

Affiliate marketing programma

 

Hoe kom je aan een affiliate marketing programma

Als affiliate moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk om programma’s te kunnen kiezen en te gebruiken. Het affiliate netwerk is de tussenpersoon tussen adverteerders en affiliates (publishers). Ben je eenmaal aangesloten bij een bepaald affiliate netwerk dan zie je alle affiliate programma’s staan en kan je kiezen welke je wilt gaan gebruiken.

 

Affiliate marketing programma

 

Hoe kies je een affiliate marketing programma

Het is zaak om de verschillende affiliate marketing programma’s goed te bekijken. Het is helemaal je eigen keuze waar je voor wilt gaan als je met affiliate marketing wilt beginnen. Misschien wil je de hoogste commissie krijgen per verkoop?

Bedenk wel dat iedereen dat wil en hetzelfde affiliate marketing programma ook door andere affiliates wordt gebruikt. De spoeling kan dan dun worden. Een affiliate marketing programma moet ook bij jou passen. Je hebt waarschijnlijk weinig aan een programma waar je niks mee hebt. Interesseren auto’s jou niets? Dan kan je er ook beter geen affiliate marketing programma mee beginnen.

 

Affiliate marketing programma

 

Wat voor soort programma’s zijn er?

De meeste affiliate marketing programma’s bieden een Cost Per Sale, afgekort tot CPS. Dit betekent dat je commissie krijgt over elke verkoop die via jouw website plaatsvindt. Je kan ook kiezen voor affiliate marketing programma’s die je commissie geven voor een bepaald aantal kliks (CPC), of voor een lead (CPL) Een lead is bijvoorbeeld het aanbrengen van een potentiële klant, iemand die zich inschrijft voor de nieuwsbrief of lid wordt van een vereniging.

Heb je eenmaal je keuze gemaakt voor een affiliate marketing programma dan kan je je website hier op inrichten en beginnen met het promoten van de producten. Probeer meerdere programma’s uit om te kijken wat jou het beste bevalt.

Start een affiliate site