Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing netwerk

Een affiliate marketing netwerk is een bedrijf dat zich toelegt op het bij elkaar brengen van affiliates en adverteerders. Er zijn veel affiliate marketing netwerken, grote en kleinere. Sommige bieden hun diensten alleen in Nederland aan, andere netwerken werken internationaal.

De affiliate marketing netwerken bieden vaak ook extra diensten aan en bieden interessante informatie. Naast het bij elkaar brengen van affiliates en adverteerders is een belangrijke taak van de netwerken het uitkeren van de commissies.

 

Affiliate marketing netwerk

 

Wat doet een affiliate marketing netwerk

Affiliates promoten producten van verkopers en het netwerk brengt hen in contact met verkopers (adverteerders). En andersom natuurlijk. Een voorbeeld: een verkoper van laptops wil meer klanten vinden. Hij zoekt publishers met eigen websites die daarop de laptops willen promoten. De verkoper meldt zich aan bij een affiliate marketing netwerk. Daar kan hij in contact komen met affiliates: mensen die websites beheren waarop producten van verkopers worden gepromoot.

 

Affiliate marketing netwerk

 

De affiliates die zich bij hetzelfde affiliate marketing netwerk hebben aangemeld, zien een lijst van adverteerders waaruit zij kunnen kiezen. In de lijst staat ook hoeveel commissie ze krijgen per verkochte laptop. Vaak is dit 5% tot 10% van de omzet. De grotere netwerken hebben soms wel 1000 verkoop campagnes waaruit de affiliates kunnen kiezen.

 

Affiliate marketing netwerk

 

Uitkeren van de commissies van een affiliate netwerk

De affiliate netwerken houden het verkeer bij dat tussen de website van de affiliate en de adverteerder plaatsvindt. Klikt een bezoeker op de website van de affiliate op een product en koopt deze bezoeker dit product daadwerkelijk? De affiliate heeft dan recht op een vergoeding (commissie). Dit houdt het netwerk bij en meestal eens in de maand worden de verdiensten uitbetaald.

De affiliate marketing netwerken worden meestal betaald door de adverteerders. Grotere netwerken bieden vaak hulp en ondersteuning en een keur aan informatie. Je vindt er onder andere blogs over affiliate en kennisbanken met heel veel informatie.

 

Affiliate marketing netwerk

 

Grote affiliate marketing netwerken zijn onder andere:
• Tradetracker
• Daisycon
• Awin
• Affilinet
• Familyblend

 

Affiliate marketing netwerk

 

Daarnaast zijn er kleinere affiliate marketing netwerken en ook zogenaamde partnerprogramma’s. Dit zijn grotere ketens zoals Bol.com die een eigen, apart affiliate netwerk hebben.

Start een affiliate site