Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing Nederland

Affiliate marketing Nederland wordt steeds interessanter voor diegenen die geld willen verdienen op het internet. Bij affiliate marketing zijn altijd 3 partijen betrokken: de koper van een product, de verkoper van een product en de tussenpersoon: de affiliate.

In de affiliatewereld worden daarvoor ook een aantal andere namen gebruikt maar het komt steeds op hetzelfde neer: een affiliate wordt ook wel een publisher genoemd en een verkoper een adverteerder of een merchant. Wil jij beginnen met affiliate marketing Nederland? Dat kan, want geld verdienen op het internet is eenvoudig én voor iedereen.

 

Affiliate marketing Nederland

 

Hoe en wat affiliate marketing Nederland

Wil je als affiliate aan de slag dan kan je je het beste aanmelden bij een partij die al geschikte websites heeft ontworpen. Als je een geschikte website hebt, dan meld je je aan bij een affiliate netwerk. Daar kan je kiezen uit verkoopcampagnes van adverteerders. Er zijn verschillende affiliate netwerken:

• Daisycon: zeer geschikt voor affiliate marketing Nederland
• TradeTracker: een van oorsprong Nederlands affiliate netwerk maar actief in 21 landen
• Awin: een internationaal netwerk maar ook geschikt voor affiliate marketing Nederland
• Tradedoubler: net als Awin een internationaal netwerk maar er is ook een Nederlandse tak.

Dit zijn de grootste affiliate netwerken. Maar er zijn ook nog kleinere affiliate netwerken waar je terecht kunt. Sommige grote ketens zoals Bol.com en Amazon hebben eigen partnerprogramma’s waar je je ook kunt aanmelden als affiliate.

 

Affiliate marketing Nederland

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Als affiliate heb je allereerst een goede website nodig. Liefst meerdere websites want hoe meer sites je hebt, hoe meer producten je kunt promoten en dus sales kunt genereren. En met die sales verdien jij je geld. Verwar affiliate niet met dropshipping. Affiliate is een vorm van geld verdienen waarbij je niet de risico’s loopt die je wel met dropshipping hebt.

De volgende stap voor succesvolle affiliate marketing Nederland is je aanmelden bij een affiliate netwerk. Hier komt vraag en aanbod bij elkaar en kan jij als affiliate kiezen welke verkopers je wilt gaan promoten. Je hebt de keuze uit honderden tot duizenden campagnes, in alle branches. Je kunt gewoon producten promoten maar ook gebruik maken van tijdelijke acties waarbij je klanten hoge kortingen kunnen krijgen op producten. Zorg dat je website er goed uitziet want een adverteerder mag meestal zelf bepalen of hij wel of niet met je in zee gaat.

 

Affiliate marketing Nederland

 

Affiliate marketing Nederland is populair

Affiliate marketing Nederland groeit enorm snel, steeds meer adverteerders vinden de weg naar het web en als affiliate kan jij hier leuk aan verdienen. Je verdiensten worden bijgehouden en uitgekeerd door het affiliate netwerk waar je je hebt aangemeld. Overigens kan je je ook aanmelden bij meerdere netwerken zodat je steeds gebruik kunt maken van de beste campagnes voor affiliate marketing Nederland.

De meest voorkomende vergoedingen zijn de zogenaamde CPS vergoedingen (Cost per Sale). Je krijgt dan een percentage van het bedrag waarvoor jij een product hebt verkocht. Er zijn ook nog andere verdienmodellen waarbij je een vergoeding krijgt per aantal clicks, per lead of per aantal paginaweergaves.

Start een affiliate site