Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing kosten

De affiliate marketing kosten hangen heel sterk af van allerlei factoren. Het is mogelijk om de affiliate kosten heel laag te houden, maar je kunt ook veel geld steken in affiliate. Het is maar net waar je zelf voor kiest. In principe heb je alleen een of meer websites nodig om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Omdat veruit de meeste affiliates werken met een website, kijken we eerst eens naar de kosten van de website.

 

Affiliate marketing kosten

 

Kosten voor de affiliate website

Ook voor de website geldt dat je deze zo duur kunt maken als je zelf wilt. Er zijn verschillende mogelijkheden om een gratis website te maken. Je moet dat wel kunnen natuurlijk en er tijd voor hebben. Je website kost dan niets, of heel weinig. Maak je zelf een website maar wil je een mooie lay-out, dan kan je een template kopen.

De kosten van een template variƫren natuurlijk ook weer. Je kunt ook een website laten bouwen. Als je geen familie of vrienden hebt die dat voor je doen, dan betaal je er wel veel voor. Een goede website kan zomaar een paar duizend euro kosten. Voor vrijwel alle affiliates is dat een te grote investering.

 

Affiliate marketing kosten

 

Tenslotte kan je ook speciale affiliate websites huren. Deze zijn al vrijwel klaar en volledig geschikt voor affiliate. Groot voordeel hiervan bij Stellia CMS, is dat de hosting, updates, en support direct geregeld zijn voor je. Een handige oplossing die maar een paar euro per website per maand kost. Los van de kosten voor het maken van je site(s) zijn er vaste kosten. Je zult een domeinnaam moeten kopen en kosten maken voor hosting. Dit zijn geen hoge kosten, hoogstens een paar euro per maand.

 

Affiliate marketing kosten

 

Andere kosten die je maakt als je begint met affiliate marketing

Ook de hoogte van andere affiliate marketing kosten kan je zelf bepalen. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden of je investeringen, dus de kosten die je maakt, opwegen tegen de inkomsten die je krijgt of verwacht te krijgen uit affiliate. Een goede investering zijn teksten op je website. Als je zelf goed kan schrijven dan kan je die zelf maken, anders moet je ze uitbesteden. Google en andere zoekmachines houden van teksten en ranken websites die goede content op de site hebben hoger. Goede content is interessant om te lezen, relevant en zo goed als foutloos qua spelling en grammatica.

 

Affiliate marketing kosten

 

Verder kan je kosten maken voor de promotie van je site. Dat hoeft niet per se maar hoe meer mensen je site zien, hoe meer verkopen je kunt genereren. Op social media zoals Instagram en facebook kan je reclame maken zonder dat het wat kost. Je kunt ook kiezen voor betaalde advertenties. Google Adwords is ook een mogelijkheid, maar de affiliate marketing kosten lopen dan wel snel op. Verder kan je kosten maken aan het laten ontwerpen van banners of ander reclamemateriaal.

Start een affiliate site