Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing in Nederland

Het is een van de meest snel stijgende markten: de affiliate marketing in Nederland. In 2009 bedroeg de omzet uit affiliate marketing in Nederland ongeveer 90 miljoen euro. In 2016 was deze omzet gestegen tot maar liefst zo’n 150 miljoen euro. Om dit moment zal de omzet nog verder stijgen want affiliate marketing is enorm populair, ook in Nederland.

Steeds meer mensen ontdekken deze manier van geld verdienen. Het is namelijk relatief eenvoudig en vergt niet heel veel inspanningen om met affiliate geld te verdienen. Je kunt het gewoon vanuit huis doen, je hoeft niets of maar heel weinig te investeren en iedereen kan het.

 

Affiliate marketing in Nederland

 

Affiliate netwerken in Nederland

In Nederland zijn verschillende affiliate netwerken actief. Affiliate netwerken zijn intermediairs tussen de affiliate en de adverteerder. Zowel het aantal affiliates als het aantal adverteerders groeit, en daarmee ook het aantal affiliate campagnes.

Affiliate marketing in Nederland betekent niet dat de netwerken zich uitsluitend richten op de Nederlandse markt. Verschillende netwerken werken internationaal. Met de globalisering van tegenwoordig vormt het geen enkel probleem meer om producten van over de grens te promoten.

 

Affiliate marketing in Nederland

 

Bekende en minder bekende affiliate netwerken zijn:
• Daisycon
• TradeTracker
• OMG (Online Marketing Groep)
• Awin (voorheen heette dit netwerk Zanox)

Dan zijn er de zogenaamde partnerprogramma’s voor affiliate in Nederland: Coolblue, Bol.com en Wehkamp zijn daarvan goede voorbeelden. Tenslotte zijn er ook steeds meer kleinere bedrijven die zelf starten met affiliate marketing in Nederland.

 

Affiliate marketing in Nederland

 

Effecten in andere affiliate branches

De snelgroeiende markt voor affiliate marketing in Nederland brengt ook werkgelegenheid mee in andere branches. De affiliates die producten promoten willen dat hun websites goed worden gevonden in de zoekmachines. SEO specialisten, SEA specialisten en SEO tekstschrijvers verdienen hier een boterham aan.

Marketingbedrijven en natuurlijk de grote jongens zoals Facebook en Instagram krijgen ook verdiensten uit de affiliate marketing in Nederland. Zij verkopen steeds meer advertenties op hun platforms. Affiliates hebben websites nodig. Die kunnen ze zelf maken of laten maken, of zij melden zich aan bij speciale bedrijven die affiliate websites verhuren, zoals Stellia CMS.

 

Affiliate marketing in Nederland

 

Banner producenten, hostingbedrijven en niet te vergeten de bureaus waar je een domeinnaam kunt laten registreren; allemaal verdienen zij geld in verband met de affiliate marketing in Nederland.

Start een affiliate site